Felnőtt tartalom. Elmúltál már 18 éves?
Igen | Nem
bopciblog

Huncutkodós keksz

Mert anyának (=én) időnként igenis eszébe villan, hogy ő tulajdonképpen egy boszorkányos nőszemély volna eredetileg, és létezik az afrodiziákum-kutymászó énje is. Bár jó mélyen eltemetve, de létezik. És éljen a női emancipáció lévén muszáj rávenni így-úgy apát a rosszalkodásra. Főleg, ha hazaér az elkövetkezendő pár napon belül. Na jó, nem pár nap, de apa hullafáradt, dolgozik megállás nélkül és mint pasi, nem tesz neki túl jót, hogy folyamatosan fáradt, a gőzt se tudja leengedni, egyszóval ez egy kifejezetten “Huncutkodni akarok!”-keksz. Mert ugye apa szereti a marcipánt – ami mandulából és porcukorból készül eredetileg, és tulajdonképpen a mandulaolaj fogja össze -, anya meg tudja, hogy a fahéjat elég régóta használják mint afrodiziákum. A csoki – kakaóbab – pedig boldogsághormont termel, szóval ha van huncutkodás is, boldogság is, akkor nincs több kérdésem. 🙂

Ehhez a bejegyzéshez most beteszem a tizennyolcas karikát, mert ad egy úgyse volt még itt ilyen irományom, ad kettő mert inkább a felvilágosultabb emberkék olvassák, mintsem a kicsik, és fogalmuk ne legyen róla, mi is van leírva.

Huncutkodós keksz

Hozzávalók:

  • 100 g puha vaj vagy margarin (ez utóbbiból jófajtát ajánlatos választani)
  • 125 g cukor
  • 150 g liszt
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 100 g őrölt mandula
  • pár csepp színtelen, jó minőségű mandulaaroma
  • 1 ek kakaópor (20-22%-os)
  • 1 tojás
  • fél csomag sütőpor
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje

Elkészítés:

  1. A vajat, a cukrot, a lisztet, a mandulát, a mandulaaromát, a tojást, a sütőport és a vaníliát összekeverjük-gyúrjuk jó alaposan. Megfelezzük a tésztát. (A vaníliarudat érdemes egy üvegbe tenni, ráönteni egy jó fél kilónyi kristálycukrot és légmentesen lezárni, heti 1x megrázogatni, így karácsonyra lesz saját vaníliás cukrunk.)
  2. Egyik felébe keverjük a fahéjat, másik felébe a kakaóport és összegyúrjuk külön-külön őket.
  3. Mindkét masszát kinyújtjuk, kb. fél cm vastagra, majd egymásra helyezzük és feltekerjük. Ilyenkor érdemes lisztezni a gyúrólapot és a tésztát is.
  4. Ujjnyi vastagra vágjuk a csigákat, és 180 fokon 12 perc alatt megsütjük hőlégkeveréssel.

Ez egy jó nagy tepsinyi adag, de azt hiszem, el fog fogyni. Khmm, méret alapján lehet vele játszadozni is, hogy honnan kell a párunknak megenni, mondjuk becsukott szemmel 😉

IMGP2558

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bjorn És Kitti Ujhelyi says:

    Huncutkodós 😀 😛


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!