Igazából azt kellene mondanom, hogy borzalmasan el lett rontva, hisz nem csípett egyáltalán. De mégsem mondhatom ezt, hisz ilyen rekordsebességgel soha nem ettek még a lányaim húst, mint ezt. Rájuk jött ugyanis a “nem-eszek-húúúúúst!” hisztéria, de ezt valamiért tömték befele. Na jó, nekem is ízlett! 😉 🙂
“Csípős” csirke
Hozzávalók:
- 10 db csirkeszárny
- 3 db csirke alsócomb
- fűszerek: sültcsirke fűszersó (Lidl), extra csípős BBQ szósz (Lidl)
- 1 dl száraz vörösbor
- 1 dl citromlé
- 2 dl víz
- 1-2 ek olíva olaj
- 2 ek paradicsompüré
Elkészítés:
- A csirkeszárnyakat és combokat alaposan megmossuk, a tokot, tollat, stb. eltávolítjuk róla.
- A fűszereket, a bort, a citromlevet, a vizet, a paradicsompürét alaposan összekeverjük, ezzel bedörzsöljük a csirkét, hogy mindenhol beérje. Egy tepsi aljába tesszük az olajat, erre kerülnek a csirkerészek, a maradék gyorspácot aláöntjük. 200 fokon kb. egy órán át sütjük, időnként megfordítva, hogy minden oldala megsüljön.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: