bopciblog

Orsós paradicsom

Mint ahogy láthatták azok, akik követnek facebookon, elég szép adag paradicsomunk van – hála istennek, meg saját magunknak, hogy naponta becézgettem, gazoltam őket kezdettől fogva.

Igaz, hogy ebbe a receptbe momentán koktélparadicsom kell, nem is kis mennyiség, de ez így, nyáron/nyár végén nem túl drága mulatság, ha nincs saját kiskertünk. 🙂

 

Orsós paradicsom

 

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált sertéshús
  • 1,5-2 kg koktélparadicsom
  • 3 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 40 dkg orsótészta
  • Só, bors, fokhagyma, bazsalikom, oregano, babérlevél

Elkészítés:

  1. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, kiolvasztjuk a zsírját, ezen üvegesre pároljuk a felkockázott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a húst, sózzuk és lepirítjuk.
  2. Ráöntjük a koktélparadicsomot, fűszerezzük, alaposan összeforgatjuk, megvárjuk, hogy levet engedjen. Ekkor levesszük alacsony hőfokra, felöntjük 6 dl vízzel, hozzáadjuk az orsótésztát, lefedjük és 20 perc alatt, gyakran megkeverve készre főzzük. Reszelt sajttal tálaljuk.

 

IMG_20150824_135134

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bjorn És Kitti Ujhelyi says:

    Imádni fogom


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!