Mint ahogy láthatták azok, akik követnek facebookon, elég szép adag paradicsomunk van – hála istennek, meg saját magunknak, hogy naponta becézgettem, gazoltam őket kezdettől fogva.
Igaz, hogy ebbe a receptbe momentán koktélparadicsom kell, nem is kis mennyiség, de ez így, nyáron/nyár végén nem túl drága mulatság, ha nincs saját kiskertünk. 🙂
Orsós paradicsom
Hozzávalók:
- 40 dkg darált sertéshús
- 1,5-2 kg koktélparadicsom
- 3 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 40 dkg orsótészta
- Só, bors, fokhagyma, bazsalikom, oregano, babérlevél
Elkészítés:
- A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, kiolvasztjuk a zsírját, ezen üvegesre pároljuk a felkockázott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a húst, sózzuk és lepirítjuk.
- Ráöntjük a koktélparadicsomot, fűszerezzük, alaposan összeforgatjuk, megvárjuk, hogy levet engedjen. Ekkor levesszük alacsony hőfokra, felöntjük 6 dl vízzel, hozzáadjuk az orsótésztát, lefedjük és 20 perc alatt, gyakran megkeverve készre főzzük. Reszelt sajttal tálaljuk.
Imádni fogom