Az amerikaiak köztudottan csak egy szendvicset kapnak be ebéd gyanánt. Viszont abban giga kalória, szénhidrát, stb. van, amivel kitartanak akár másnap délig is, vagy legalább addig, amíg egy újabb adag szendvics nem kerül az orruk elé.
Most én egy olyan szendvicset készítettem el, ami annyira nem klasszikus amerikai, mert nem háromszög alakú, de nem is hatalmas zsemlében van, és nincs semmi olyan benne, ami a magyar életnek nem megfelelő. Mert ugye mindenki tudja: az amerikai szendvics két szelet péksütemény közt rengeteg hús, kevés zöldség és valamilyen szósz van. Na én ezt magyarítottam. 😉
Ennek a szendvicsnek az alapja a kenyér volt. Mert csak. És eszem ágában sem volt még elkezdeni zsemlét készíteni, csak hogy valami klasszikus burokba tehessem bele a húst. A hús pedig olyan hús, hogy nagyon, de nagyon tépnivaló. (Linkeltem.)
Magyar szendvics amerikai stílusban
Hozzávalók:
- egészben sült disznóhús
- kenyérszeletek
- paradicsom, hagymakarika, sajt, chili szósz, uborka, stb., tetszés szerint
Elkészítés:
A disznóhúst apró kockákra, cafatokra tépjük-vágjuk, a két kenyérszelet közé tesszük, ráöntjük a chili szószt, a sajtot, a zöldségeket, és vagy szendvicssütőben, vagy mikróban megmelegítjük. Én most nem kaptam elő a szendvicssütőt, úgyhogy maradt a másfél perc a mikróban.
bevágnám most reggelire 🙂