bopciblog

Egy hűsítő nyári finomság – nagyon kevés sütéssel: Gyümölcsös túrószelet

Anyósom valószínűleg elkönyvelte, hogy apának a hátsóját is kinyalom 😀 Mert apa megrendelte és meg is kapta a túrószeletet, gyümölccsel, csokis piskótával, lehűtve. Ráadásul akkor kezdtem el csinálni a tésztát, amikor anyósom itt volt, és nem értette igazán, mi a fenének akarok én sütni, nincs elég meleg?! Hát mondom a kicsi fiacskája megrendelte, én pedig megcsinálom neki.
Élőben jobban néz ki, mint a fotókon, valamiért nem lettek jók a képek most, ezer bocs és egy anyamedve. 

Gyümölcsös túrószelet

IMGP9023sm-1.jpg

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 4 tojás
  • 5 ek liszt
  • 4 ek cukor
  • 1 ek kakaópor
  • 1 nagy ek olvasztott vaj/Rama margarin
  • vaníliaaroma
  • csapott kk szódabikarbóna
  • fél cs sütőpor

Krémhez:

  • 250 g túró
  • 150 g natúr joghurt
  • (kb.) 200 ml cukrászalap
  • 1 ek cukor
  • 1 ek rum(aroma, ha gyerekek is kapják)
  • 1 kk citromaroma (vagy fél citrom leve és reszelt héja)
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 cs habfixáló

Tetejére:

  • kb. 25 dkg nagyszemű földieper
  • kb. 10 dkg köszméte/pöszméte/egres (ki hogy ismeri)
  • 3 db őszibarack
  • 1 cs tortazselé
  • 1,5 dl 50%-os narancslé (édesítőszer mentes)
  • 1 dl víz
  • 1 ek cukor

Elkészítés:

  1. A tésztát elkészítjük: az egészet összekeverjük robotgéppel, egy tepsit kikenünk-kilisztezünk, majd 180 fokon tűpróbáig sütjük, alsó sütéssel.
  2. A túrókrémhez egy kelyhes mixerben összeturmixoljuk az egész hozzávalókupacot, kezdve a cukrászalappal és a natúr joghurttal, erre jön a túró, majd a legvégén a habfixáló. Nem lesz könnyű, de nem lehet tovább hígítani se tejjel, se mással, mert akkor eláztatja a tésztát.
  3. A kihűlt tésztát először fellazítjuk, hogy biztosan feljöjjön a tepsiből, és nem vesszük ki, hanem a tepsiben rákenjük a túrókrémet, betesszük fél órára a hűtőbe, hogy meghűljön rendesen.
  4. Addig megmossuk és feldaraboljuk a gyümölcsöket: az epret félbe vágjuk, a köszmétét is, az őszibarackokat pedig meghámozzuk és kb. 2×2 cm-es darabokra kockázzuk.
  5. Kivesszük a hűtőből a krémes tésztát, rászórjuk a gyümölcsöket – nekem a kicsi lányom örömmel segédkezett, ennek eredményeképpen nekünk nem 3 db barack lett rajta, hisz minőségellenőrzési célból a pocakjában landolt majdnem egy egész szem 🙂 -, itt a gyerekek segíthetnek, élvezni fogják :), majd újra fél órára a hűtőbe tesszük a sütit.
  6. Elkészítjük a zselét, ráöntjük a tepsiben sorakozó finomságokra, és legalább egy éjszakán át a hűtőben tartjuk. Kockákra vágva szeleteljük.

Jó étvágyat! 🙂

IMGP9028sm-1.jpg
IMGP9026sm-1.jpg

Ha tetszik, keresd a facebook oldalamat is!
http://www.facebook.com/bopciblog

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bjorn És Kitti Ujhelyi says:

    Ejha.megenném


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!