Anyósom valószínűleg elkönyvelte, hogy apának a hátsóját is kinyalom 😀 Mert apa megrendelte és meg is kapta a túrószeletet, gyümölccsel, csokis piskótával, lehűtve. Ráadásul akkor kezdtem el csinálni a tésztát, amikor anyósom itt volt, és nem értette igazán, mi a fenének akarok én sütni, nincs elég meleg?! Hát mondom a kicsi fiacskája megrendelte, én pedig megcsinálom neki.
Élőben jobban néz ki, mint a fotókon, valamiért nem lettek jók a képek most, ezer bocs és egy anyamedve.
Gyümölcsös túrószelet
Hozzávalók:
Tésztához:
- 4 tojás
- 5 ek liszt
- 4 ek cukor
- 1 ek kakaópor
- 1 nagy ek olvasztott vaj/Rama margarin
- vaníliaaroma
- csapott kk szódabikarbóna
- fél cs sütőpor
Krémhez:
- 250 g túró
- 150 g natúr joghurt
- (kb.) 200 ml cukrászalap
- 1 ek cukor
- 1 ek rum(aroma, ha gyerekek is kapják)
- 1 kk citromaroma (vagy fél citrom leve és reszelt héja)
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 cs habfixáló
Tetejére:
- kb. 25 dkg nagyszemű földieper
- kb. 10 dkg köszméte/pöszméte/egres (ki hogy ismeri)
- 3 db őszibarack
- 1 cs tortazselé
- 1,5 dl 50%-os narancslé (édesítőszer mentes)
- 1 dl víz
- 1 ek cukor
Elkészítés:
- A tésztát elkészítjük: az egészet összekeverjük robotgéppel, egy tepsit kikenünk-kilisztezünk, majd 180 fokon tűpróbáig sütjük, alsó sütéssel.
- A túrókrémhez egy kelyhes mixerben összeturmixoljuk az egész hozzávalókupacot, kezdve a cukrászalappal és a natúr joghurttal, erre jön a túró, majd a legvégén a habfixáló. Nem lesz könnyű, de nem lehet tovább hígítani se tejjel, se mással, mert akkor eláztatja a tésztát.
- A kihűlt tésztát először fellazítjuk, hogy biztosan feljöjjön a tepsiből, és nem vesszük ki, hanem a tepsiben rákenjük a túrókrémet, betesszük fél órára a hűtőbe, hogy meghűljön rendesen.
- Addig megmossuk és feldaraboljuk a gyümölcsöket: az epret félbe vágjuk, a köszmétét is, az őszibarackokat pedig meghámozzuk és kb. 2×2 cm-es darabokra kockázzuk.
- Kivesszük a hűtőből a krémes tésztát, rászórjuk a gyümölcsöket – nekem a kicsi lányom örömmel segédkezett, ennek eredményeképpen nekünk nem 3 db barack lett rajta, hisz minőségellenőrzési célból a pocakjában landolt majdnem egy egész szem 🙂 -, itt a gyerekek segíthetnek, élvezni fogják :), majd újra fél órára a hűtőbe tesszük a sütit.
- Elkészítjük a zselét, ráöntjük a tepsiben sorakozó finomságokra, és legalább egy éjszakán át a hűtőben tartjuk. Kockákra vágva szeleteljük.
Jó étvágyat! 🙂
Ha tetszik, keresd a facebook oldalamat is!
http://www.facebook.com/bopciblog
http://www.facebook.com/bopciblog
Ejha.megenném