Egy hűsítő nyári finomság – nagyon kevés sütéssel: Gyümölcsös túrószelet

Anyósom valószínűleg elkönyvelte, hogy apának a hátsóját is kinyalom 😀 Mert apa megrendelte és meg is kapta a túrószeletet, gyümölccsel, csokis piskótával, lehűtve. Ráadásul akkor kezdtem el csinálni a tésztát, amikor anyósom itt volt, és nem értette igazán, mi a fenének akarok én sütni, nincs elég meleg?! Hát mondom a kicsi fiacskája megrendelte, én pedig megcsinálom neki.

Élőben jobban néz ki, mint a fotókon, valamiért nem lettek jók a képek most, ezer bocs és egy anyamedve. 

Gyümölcsös túrószelet

Hozzávalók:

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Elkészítés:

  1. A tésztát elkészítjük: az egészet összekeverjük robotgéppel, egy tepsit kikenünk-kilisztezünk, majd 180 fokon tűpróbáig sütjük, alsó sütéssel.
  2. A túrókrémhez egy kelyhes mixerben összeturmixoljuk az egész hozzávalókupacot, kezdve a cukrászalappal és a natúr joghurttal, erre jön a túró, majd a legvégén a habfixáló. Nem lesz könnyű, de nem lehet tovább hígítani se tejjel, se mással, mert akkor eláztatja a tésztát.
  3. A kihűlt tésztát először fellazítjuk, hogy biztosan feljöjjön a tepsiből, és nem vesszük ki, hanem a tepsiben rákenjük a túrókrémet, betesszük fél órára a hűtőbe, hogy meghűljön rendesen.
  4. Addig megmossuk és feldaraboljuk a gyümölcsöket: az epret félbe vágjuk, a köszmétét is, az őszibarackokat pedig meghámozzuk és kb. 2×2 cm-es darabokra kockázzuk.
  5. Kivesszük a hűtőből a krémes tésztát, rászórjuk a gyümölcsöket – nekem a kicsi lányom örömmel segédkezett, ennek eredményeképpen nekünk nem 3 db barack lett rajta, hisz minőségellenőrzési célból a pocakjában landolt majdnem egy egész szem 🙂 -, itt a gyerekek segíthetnek, élvezni fogják :), majd újra fél órára a hűtőbe tesszük a sütit.
  6. Elkészítjük a zselét, ráöntjük a tepsiben sorakozó finomságokra, és legalább egy éjszakán át a hűtőben tartjuk. Kockákra vágva szeleteljük.

Jó étvágyat! 🙂



Ha tetszik, keresd a facebook oldalamat is!

http://www.facebook.com/bopciblog
Tovább a blogra »