Egyszerű, gyors, finom: Zabpelyhes-kakaós-meggyes süti

Mivel fenenagy “takarítás”-ba kezdtem, előbb-utóbb várható volt, hogy az “elfeledett” polcrészek is előtérbe kerülnek a Nagy Zöld Szekrényből. Legalábbis abból a részből, ami a mienk. Merthogy nem az ám az egész! Az alsó polcon az egyik kerek dobozkát újból felfedeztem, zabpelyhestül-mindenestül. Mivel közel egy kilónyi van a dobozban, így kénytelen-kelletlen zabpelyhes süti készítésére adtam a fejemet. A hűtőben még mindig árválkodik egy fél üveg meggybefőtt, az idei meggy pedig hamarosan beérik, így muszáj lesz felhasználnom azt is – például egy zabpelyhes-meggyes sütihez.

Zabpelyhes-kakaós-meggyes süti



Hozzávalók:

4 tojás

240 ml cukor

240 ml búzaliszt

60 ml rizsliszt

200 ml zabpehely

75 ml olaj

1 cs sütőpor

30 ml holland kakaópor

1 cs vaníliás cukor

30 ml meggybefőttlé/meggylé

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral enyhén felverjük, hogy egynemű anyagot kapjunk, majd a többi hozzávalót is beleöntjük a tálba és kézimixerrel vagy fakanállal egy aránylag lágy, krémes állagú tésztát kavargatunk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük és légkeveréssel 30-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát érdemes csinálni!

Ha tetszik, keresd a facebook oldalamat is!

http://www.facebook.com/bopciblog
Tovább a blogra »