Tulajdonképpen mi is kell egy olcsó és (aránylag) egészséges, hungarikumos vacsorához? Pár szelet kenyér, egy kis vaj, egy kis reszelt sajt, meg jó sok fokhagyma. A fokhagyma a hungarikum, igen. Meg a trappista sajt, amit szintén Magyarországon készítenek legtöbbet, és a Trappista rend egyik szorgalmas tagja állította elő annak idején. Részemről töretlen lelkesedés van azóta is a jófajta, magyar trappista sajt iránt. Nameg nagyfokú sajtmániám is van, úgyhogy amibe csak lehet, én sajtot teszek. 🙂
És hogy miért a fokhagyma? Mert már az öregek is tudták, hogy a fokhagyma méregölő hatású, főként este fogyasztva. Nem ritka, hogy a rákos sejteket is a dolguk abbahagyására bírja – amit persze a “modern” orvostudomány nem szeret elismerni. Modern alatt a “Meg vagy fázva, folyik az orrod? Vegyél be két marék ilyen-olyan-amolyan pirulát, amit az én cégem állít elő, és jobban ugyan nem leszel tőle, de én igen, miután kifizetted a fél fizetésedet ezekre a bogyókra!” monológos doktorokat értem. Ja, és el ne feledjem: itt bio fokhagyma van, tehát a gilisztákon kívül más nemigen piszkálgatja a földet, vegyszer meg főleg nem 😉
Hozzávalók:
fejenként 2 szelet kenyér
fejenként 1 gerezd fokhagyma
fejenként 2 dkg vaj (nem, a margarin nem jó hozzá, itt a klasszikus, tejszínből kiköpült vaj kell)
fejenként 2 dkg reszelt sajt (én trappistát használok, mert finom és kész :))
csipetnyi só
Elkészítés:
Jó étvágyat! 🙂
Hozzávalók |