Feketeerdei tortám – dö förszt :)

Nem is tudom már, hogyan, de az jutott eszembe, hogy én most ám nekiállok feketeerdő tortát/sütit csinálni. Azért nem merem igazán rámondani, hogy torta, mert nem kerek, hanem szögletes.

Közben kiderült, hogy egy ismerősömnek van a szülinapja, no fogjuk rá, hogy miatta készült 😉 🙂

Fekete erdő torta

Hozzávalók:

5 tojás

5 ek cukor1 mk szódabikarbóna

pár csepp vanília- és citromaroma

5 ek liszt

Krém:

2 x 2 dl tejszín

2 x 3 dl cukrászalap

kb. fél üveg (bio) meggyzselé (saját szedés- és készítés, kukacon kívül nem igazán látott mást, csak esőt a fa)

20 + 10 csepp Norbi update 1 édesítőszer

Díszítés:

kb. 20 szem meggy

csokiforgács

  1. A tortát az 5 tojásos piskóta megsütésével kezdjük.
  2. Miután kihűlt, félbe vágjuk. Az alsó részét bekenjük meggyzselével. Erre kerül a 2 dl tejszín+ 3 dl cukrászalap + 20 csepp édesítőszerből készült krém. Teljesen bekenjük vele, majd egy fagyis/desszertes kanállal kis mosolyt vágunk bele, az ebből megmaradó krémet elkeverjük 2 kávéskanálnyi meggyzselével és visszatöltjük a mélyedésekbe. (Ezért kell ebbe édesítőszer, mert a meggyzselé savanykás, a cukor pedig eláztatná a krémet.)
  3. A torta másik felét rátesszük, egy kicsit megnyomkodjuk, hogy ne legyen levegő benne.
  4. A másik 2 dl tejszín + 3 dl cukrászalap + 10 csepp édesítőszer krémet elkészítjük, harmadoljuk. 2/3-át a tortára kenjük, megszórjuk csokiforgáccsal. A maradék 1/3 adag krémet csillagfejű nyomóval habcsók alakú díszeket készítünk a torta szélére, majd 1-1 szem meggyel díszítjük.
  5. Pár órán át érdemes hűtőben tartani, hogy összeérjenek az ízek.
Ha tetszik, keresd a facebook oldalamat is!

http://www.facebook.com/bopciblog
Tovább a blogra »