Cupcake. Mert kitaláltam, hogy kell :)

Azon morfondíroztam, hogy csak kéne hétvégére csinálni muffin-szerűségeket, de konkrétan az “azonnal elfogy” kategóriába tartozókat. Tehát nem a Mount Everest-mérettel rendelkező tésztást, pici krémmel, hanem a kevés tészta, sok dísz fajtát. Valójában – töredelmesen bevallom -, eddig fogalmam sem volt róla, hogy a muffin és a cupcake nem egy és ugyanaz. A Paprika TV-n nézem én itt folyamatosan a muffinháborúkat meg a hasonló műsorokat, de csak azon csodálkoztam mindig, hogy mégis mi a fenét csinálnak, idegeskednek, kiabálnak egymással, hogy még nem sül a süti, a tészta, stb., mikor egy normál muffin 20 perc alatt, 180 fokon megsül. Feltéve, hogy elő van melegítve a sütő neki. Kitérő kihúzás, és a gugli az én barátom, nosza, kutassuk fel, mégis hogy csinálják, hogy olyan sima, gyurma-szerű, egyenletes réteget csinálnak a krémből, majd arra pakolásznak különböző csili-vili díszeket. Momentán egy mikrofon elég rendesen felkeltette az érdeklődésemet. Olyannyira, hogy megkérdeztem, és csupán egy ezres belőle egy falatnyi darabka, ami a mikrofon feje. Úgyhogy azt hiszem, ezzel még egy picit várok. De a többi hozzávaló igencsak beszerzésre fog kerülni. 🙂

Cupcake alaprecet

Hozzávalók:

4 tojás

1 bögre nem túl kemény vaj

1 bögre cukor

1 bögre tej

1 bögre rétesliszt

1,5 bögre finomliszt

2 teáskanál vaníliás cukor

csipetnyi só

1 csomag sütőpor

Elkészítés: A vajat a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a tojásokat. Ezután beleöntöm a sütőporral és sóval elkevert lisztet, majd folyamatos keverés mellett – tejjel felöntve – homogén tésztává alakítom. A kész tésztát a muffinsütőbe illesztett papírkapszlikba töltöm, és 180 fokon aranyszínűre sütöm.

 
Ez az egyszerű, de mutatós kategória, de kész kellékek szükségeltetnek hozzá

Baileys-krém

Hozzávalók:

1 bögre nem túl kemény vaj

2,5 bögre porcukor

3 evőkanál Baileys likőr

Elkészítés: A vajat a porcukorral és a likőrrel simára keverem, majd habzsákkal a tészták tetejére nyomom, tálalásig hűtőbe teszem a kész tésztákat.

Citrusos krém

Hozzávalók:

1 bögre nem túl kemény vaj

2,5 bögre porcukor

1 evőkanál lime-lé

½ lime reszelt héja

½ narancs reszelt héja

Elkészítés: A vajat a porcukorral és a lime levével alaposan kidolgozom, majd hozzáreszelem a lime és a narancs héját. Ezzel is átforgatom, végezetül a krémet habzsákból a süteményekre nyomom. A süteményeket tálalásig a hűtőben tartom.

Ha tetszik, keresd a facebook oldalamat is!

http://www.facebook.com/bopciblog
Tovább a blogra »