Menjünk gyrosozni – otthon!

Ebédre az üzemi étkezdében “gyros tál” volt. Namost egy gyereknek való gyros tál nagyobb, és több ennivalóból állt, mint az, ami az ebédhordóba került. Inkább nem részletezem, elég legyen annyi, hogy valamilyen csirkehús volt – pontos fellelhetősége ismeretlen, tehát vagy comb, vagy mell, vagy valami -, a krumpli kockára vágva, pirítva – újkrumpli szezon van, na de kérem! -, pár karika kígyóuborkából, lilahagyma-darabkából és egy evőkanálnyi szószból állt az egész. Nem mértük le, igaz, de kb. 10-12 dkg ha lehetett az egész, mindennel együtt. Hát nem, a gyros tál nem ilyen!

Tessék, nézze meg mindenki, hogy kb. 2000 Ft-ból igenis ki lehet hozni négy tányérnyi gyrost!

Sajtos gyros tál

Hozzávalók:

40 dkg karaj csíkozva

gyros fűszer

1 kg hasábburgonya

1 csomag SPAR kevert, vegyes saláta

3 db paradicsom

fél db kígyóuborka

fél fej lilahagyma

10 dkg reszelt sajt

gyros szósz

sütéshez olaj

Elkészítés:

  1. A felcsíkozott karajt olajon fehérre kapatjuk, megszórjuk gyros fűszerrel (ha nincs otthon, íme egy link), összekeverjük, 1-2 perc után felöntjük bő fél liter vízzel.
  2. Az uborkát, paradicsomot, lilahagymát felkarikázzuk, a salátacsomaggal összekeverjük.
  3. A húst időnként keverve, lassú lángon lesütjük, hogy csak kevés víz maradjon rajta – kb. 20 perc.
  4. Egy serpenyőben vagy lábasban az olajat megmelegítjük, beletesszük a krumplit, megsütjük (nekem 2 részletben sikerült) – ez is kb. 20 perc.
  5. A tányérra szedjük a húst, a sült krumplit, a salátakeveréket, meglocsoljuk a gyros szósszal, majd reszelt sajtot szórunk rá.
  6. Hideg sörrel tálaljuk.
Ha tetszik, keresd a facebook oldalamat is!

http://www.facebook.com/bopciblog
Tovább a blogra »