Az alábbi cupcake-ek készülek a szülinapi hirtelen-bulira. Sikere volt – ennyi biztos. 🙂
A csokisat itt érhetitek el: https://bopci.cafeblog.hu/2014/06/25/elso-cupcake-narancsos-rumos-kakaos-kremmel/
A másik, aminek zöld a teteje, az marcipános kívül belül, annak íme a receptje.
Kívül-belül marcipános cupcake
Hozzávalók:
1 adag cupcake (link), kiegészítve:
fél rúd marcipánkenyér
pár csepp színtelen mandulaaroma
Krém:
20 dkg puha vaj
6 dkg porcukor
1 ek zöld színű keserűmandula aroma
1/4 rúd marcipánkenyér
Elkészítés
A cupcake alapanyagokat kiegészítjük kis kockára felvágott, fél rúd marcipánkenyérrel (a marcipánkenyér 175 g egy rúd) és pár csepp színtelen mandulaaromával és úgy dolgozzuk össze, valamint a tetejére 1-1 vékony szelet marcipánkenyér kerül.
A krém ugyanígy készül: a vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a kicsi kockákra felvágott marcipánkenyeret hozzáadjuk, és a keserűmandula aromát is. A zöld színt az aroma fogja megadni. Szerintem a lila cukorvirág (ibolya) nagyon illett hozzá 🙂
http://www.facebook.com/bopciblog
Nyam
Igazi remekművek!