bopciblog

Olcsóvacsizzunk, avagy hogyan lakjunk jól négyen 1200 Ft-ból

Tegnap visszafele sétáltunk a doki nénitől, amikor úgy döntöttem, megnézzük, Andival mi újság az új melóhelyen. Egy húsboltban dolgozik egyébként. Megütötte a szememet a csirkemell filé, annak is a cafatkái. Mondják, hogy az a legjobb fasírt, ami nem színhúsból készül, hanem van benne szalonna is, bőr is, így hát kitaláltam, hogy pipifasírtot oktojálok vacsira, főleg, hogy automatikusan megkérdezte az eladó csaj, hogy ugye ledarálja 🙂

Az oktojálás sikerrel járt, úgyhogy íme a recept:

Bazsalikomos pipifasírtos gyorskaja

Hozzávalók:

50 dkg darált csirkehús (778 Ft volt kilója)

3 szelet kenyér belseje

1 tojás

1 ek só

1-2 ek morzsa

kevés fokhagyma, bazsalikom, frissen őrölt bors

1 ek mustár

1 kg újkrumpli (100 Ft/kg)

1 szem paradicsom

fél db kígyóuborka

1 csomag mediterrán saláta mix (Lidl-ben akciósan 179 Ft most)

5-6 dkg sajt

pár csepp balzsamecet

sütéshez olaj

Elkészítés:

  1. A fasírthoz a húst a sóval, tojással, fűszerekkel és a mustárral összedolgozzuk, hozzáadjuk a kenyérszeletek belsejét, ha kell, egy kis vízzel lágyítunk rajta, és hozzátesszük végül a morzsát. Golyókat formálunk belőle és kisütjük forró olajban. Nem, nem kell beleforgatni a morzsába, így is kisül és finom, ropogós lesz a külseje!
  2. A krumplit megkaparjuk, hasábokra vágjuk és azt is kisütjük.
  3. A salátakeverékhez hozzáadjuk a kockázott paradicsomot, a karikázott kígyóuborkát és a kockázott sajtot, majd ízesítjük sóval, oreganoval, borssal, fokhagymával, bazsalikommal, pár csepp balzsamecettel.

Az egészet egy tányérra tesszük – nekünk még kijött ennyi pénzből egy 2 literes kóla is hozzá. Olcsóbb, mint a mekis kaja és laktatóbb is 🙂

Bopci blog - fotó

Bazsalikomos pipifasírtos gyorskaja

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!