bopciblog

Egy újabb olcsó kaja a csirke és a főzelék jegyében – a bűvös 1200 forint ;)

Az úgy történt, hogy a tecsóban pont az orrunk előtt borították ki a pultra a csirkecombot. Pannikám egy jó ideje a sült csirkecombért esedezik – bár ő a KFC-ből szerette volna most jelenleg -, úgyhogy belevetettem magamat a hirtelen támadt “csak egy ember van előttünk” lyukba és kértem három egész darab pipicombot.
A kiszolgáló nő egy kissé furcsán nézett rám, hogy miért csak nagy darabot akarok venni, mire elmagyaráztam neki, hogy én húst szeretnék enni, nem pedig csontot, ínszalagot és bőrt – mint amivel a kis darab csirkecombok rendelkeznek nagyjából kizárólagos módon. Azt még hallottam, hogy a mögöttünk levők megdöbbentek ezen, de az ő bajuk 😀 Valamilyen indíttatásból a
kosarunkba került egy kilós zöldborsó is – utóbb kiderült: nagyon nem bántam meg, mert ritka finom és nagyszemű volt a zacskó tartalma -, úgyhogy ismét összeállt a fejemben az alap, ami a hamikánk lett.

Jellegét tekintve kezdő háziasszonyoknak való étel, a párunkat, sőt, az anyósjelöltet is el lehet egy ilyennel kápráztatni, mert könnyű megcsinálni, van közben idő elmosogatni, körmöt lakkozni, vasalni, egy fél félidőt megnézni a focimeccsből a párunkkal, stb. 😉

 

Rozmaringos sült csirkecomb borsófőzelékkel

Rozmaringos sült csirkecomb zöldborsófőzelékkel

Rozmaringos sült csirkecomb zöldborsófőzelékkel

Hozzávalók:

  • 3 db csirkecomb farrésszel (nekem bő másfél kilónyi lett, 549 Ft/kilós áron még baráti)
  • kevés olaj,
  • só,
  • őrölt fehérbors,
  • fokhagyma,
  • ízléstől függően ételízesítő (én egy kiskanálnyit használtam),
  • petrezselyem (szintén aki szereti)
  • 1 kk őrölt rozmaring
  • fél kg fagyasztott zöldborsó
  • 3 dl tej
  • 3 ek liszt
  • fél liter víz

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük (gázsütő, 8-as fokozat volt).
  2. A húst megmossuk, toktalanítjuk, a “fenékrészét” kivágjuk, besózzuk, borsozzuk, fokhagymázzuk, majd mindkét oldalát óvatosan megszórjuk rozmaringgal.
  3. Egy tepsibe teszünk egy pici olajat, rátesszük a csirkecombokat, melléöntjük a vizet és alufóliával lefedve kb. 1 órán keresztül sütjük. Az utolsó 20 percben levesszük az alufóliát róla és úgy sütjük, hogy megpiruljon a bőre. (Ropogós lesz, mint a chips.)
  4. Egy teflonos edénybe (nekem van egy kedvenc, piros külsejű piros lábasom) pici olajat teszünk, erre öntjük a jeges zöldborsót, és kavargatva megvárjuk, hogy sötétebb zöld legyen a színe. Akkor megsózzuk, felöntjük vízzel (nem tudom pontosan, mennyi, kb. egy liter ment rá) és
    puhára főzzük.
    Amikor a borsó megfőtt, 3 ek lisztből és 3 dl tejből habarást készítünk, amit lassan hozzácsorgatunk a borsóhoz.

Alkoholmentes sört ajánlok hozzá – én a grapefruitost ittam konkrétan, mert finom és hideg és nem kerülök tőle illuminált állapotba, mert nem az a lényeg, hogy berúgjak, hanem az íze.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!