Az úgy történt, hogy a tecsóban pont az orrunk előtt borították ki a pultra a csirkecombot. Pannikám egy jó ideje a sült csirkecombért esedezik – bár ő a KFC-ből szerette volna most jelenleg -, úgyhogy belevetettem magamat a hirtelen támadt “csak egy ember van előttünk” lyukba és kértem három egész darab pipicombot.
A kiszolgáló nő egy kissé furcsán nézett rám, hogy miért csak nagy darabot akarok venni, mire elmagyaráztam neki, hogy én húst szeretnék enni, nem pedig csontot, ínszalagot és bőrt – mint amivel a kis darab csirkecombok rendelkeznek nagyjából kizárólagos módon. Azt még hallottam, hogy a mögöttünk levők megdöbbentek ezen, de az ő bajuk 😀 Valamilyen indíttatásból a
kosarunkba került egy kilós zöldborsó is – utóbb kiderült: nagyon nem bántam meg, mert ritka finom és nagyszemű volt a zacskó tartalma -, úgyhogy ismét összeállt a fejemben az alap, ami a hamikánk lett.
Jellegét tekintve kezdő háziasszonyoknak való étel, a párunkat, sőt, az anyósjelöltet is el lehet egy ilyennel kápráztatni, mert könnyű megcsinálni, van közben idő elmosogatni, körmöt lakkozni, vasalni, egy fél félidőt megnézni a focimeccsből a párunkkal, stb. 😉
Rozmaringos sült csirkecomb zöldborsófőzelékkel
Rozmaringos sült csirkecomb zöldborsófőzelékkel
Hozzávalók:
- 3 db csirkecomb farrésszel (nekem bő másfél kilónyi lett, 549 Ft/kilós áron még baráti)
- kevés olaj,
- só,
- őrölt fehérbors,
- fokhagyma,
- ízléstől függően ételízesítő (én egy kiskanálnyit használtam),
- petrezselyem (szintén aki szereti)
- 1 kk őrölt rozmaring
- fél kg fagyasztott zöldborsó
- 3 dl tej
- 3 ek liszt
- fél liter víz
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük (gázsütő, 8-as fokozat volt).
- A húst megmossuk, toktalanítjuk, a “fenékrészét” kivágjuk, besózzuk, borsozzuk, fokhagymázzuk, majd mindkét oldalát óvatosan megszórjuk rozmaringgal.
- Egy tepsibe teszünk egy pici olajat, rátesszük a csirkecombokat, melléöntjük a vizet és alufóliával lefedve kb. 1 órán keresztül sütjük. Az utolsó 20 percben levesszük az alufóliát róla és úgy sütjük, hogy megpiruljon a bőre. (Ropogós lesz, mint a chips.)
- Egy teflonos edénybe (nekem van egy kedvenc, piros külsejű piros lábasom) pici olajat teszünk, erre öntjük a jeges zöldborsót, és kavargatva megvárjuk, hogy sötétebb zöld legyen a színe. Akkor megsózzuk, felöntjük vízzel (nem tudom pontosan, mennyi, kb. egy liter ment rá) és
puhára főzzük.Amikor a borsó megfőtt, 3 ek lisztből és 3 dl tejből habarást készítünk, amit lassan hozzácsorgatunk a borsóhoz.
Alkoholmentes sört ajánlok hozzá – én a grapefruitost ittam konkrétan, mert finom és hideg és nem kerülök tőle illuminált állapotba, mert nem az a lényeg, hogy berúgjak, hanem az íze.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: