Tulajdonképpen azt hiszem, megvan a tökéletes pizza receptje, legalábbis a mostani szezonra. És a lehető legolcsóbban kihozott módon. Ettől olcsóbban nem nagyon tudok csinálni, úgyhogy ha pénz szűkében vagytok, és valami finom kellene az asztalra, akkor hajrá, nyugodtan el lehet készíteni, siker lesz! 🙂 (Költségvetésként kb. 4-500 Ft-ból megvan az egész)
Magyaros-szalámis pizza
Hozzávalók:
tészta:
- 3 dl langyos víz
- fél db újkrumpli reszelve (kb. 10 dkg nyersen)
- nagy csipet só
- 50 dkg finomliszt
- 1 csomag instant élesztő
- kevés cukor
- pár evőkanál olaj
feltét:
- 24 szelet szalámi
- 3-4 db paradicsom
- fél nagy fej hagyma
- 1-2 marék fagyasztott kukorica
- kb. 10-15 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
- A fent leírt sorrendben a kenyérsütő üstjébe tesszük a hozzávalókat (az olaj kivételével), elindítjuk a 8-as (dagasztó) programot.
- 40 perc elteltével kivesszük olajos kézzel kivesszük onnan, és egy előre beolajozott tepsibe (kb. 40×30 cm-es az enyém) belenyomkodjuk, a szélén hagyjuk, hogy a tepsi falán maradjon a tészta.
- Megkenjük pizzaszósszal, a szélére szándékosan nem teszünk, kihagyunk kb. 2 ujjnyi részt.
- A sütőbe tesszük, alsó-felső sütésen 125 fokon duplájára kelesztjük-sütjük.
- Ekkor kivesszük és a felkarikázott feltéteket rátesszük a fent írt sorrendben és 200 fokon légkeveréssel készre sütjük.
Nekünk 8 szelet szokott lenni belőle.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: