…mert majd este 9-kor jön haza apa. Persze! Még jó, hogy felhívtam és kiderült: csak jól tettem, hogy hamarabb kivettem a fagyasztóból a tarját, mert egy órán belül itt van.
A hűtőben volt még majdnem egy teljes üveg házi lecsó megbontva, a süti már félig készen, a meggyet főztem folyamatosan lekvárnak… meg közben persze félpercenként rohangáltam be a nagyszobába, hogy most miért visítottak, ki ütötte meg magát, vagy miért kacarásznak ennyire. A nagycsaládos anyuka csodálatos élete – mondhatni 😉 Nem volt más lehetőség, elő kellett kapni a fehér kerámiás serpenyőt, az olajat, és belepakolászni a tarjaszeleteket… tehát a recept.
Lecsós tarja elfoglalt anyukáknak
Hozzávalók:
- 6 szelet tarja kiklopfolva
- só, bors
- kb. 30-40 dkg-nyi lecsó
- kevés olaj
- kb. 2 dl rizs
Elkészítés:
- Az olajat felhevítjük, a kiklopfolt, besózott tarját darabonként beletesszük, hagyjuk kifehéredni, majd oldalra húzzuk, és a következőt tesszük bele. Így nem fognak összeragadni.
- Ha mindegyik szelet kifehéredett, egymás mellé tesszük a szeleteket, aztán rátörünk friss borsot, megfordítjuk.
- A lecsót ráborítjuk, felöntjük vízzel és lassú lángon készre főzzük-pároljuk, a közben elfőtt vizet óvatosan hozzáadva pótoljuk.
- Mellé én ételízesítővel fűszerezett vízben főztem 2 dl-nyi rizst (fél liter vízzel felöntve).
Gyors, gyerekek mellett készíthető vacsora. De ebédnek is tökéletes. Jó étvágyat! 🙂
Álom recept