bopciblog

Lecsós tarja elfoglalt anyukáknak

…mert majd este 9-kor jön haza apa. Persze! Még jó, hogy felhívtam és kiderült: csak jól tettem, hogy hamarabb kivettem a fagyasztóból a tarját, mert egy órán belül itt van.

A hűtőben volt még majdnem egy teljes üveg házi lecsó megbontva, a süti már félig készen, a meggyet főztem folyamatosan lekvárnak… meg közben persze félpercenként rohangáltam be a nagyszobába, hogy most miért visítottak, ki ütötte meg magát, vagy miért kacarásznak ennyire. A nagycsaládos anyuka csodálatos élete – mondhatni 😉 Nem volt más lehetőség, elő kellett kapni a fehér kerámiás serpenyőt, az olajat, és belepakolászni a tarjaszeleteket… tehát a recept.

Lecsós tarja

Lecsós tarja

Lecsós tarja elfoglalt anyukáknak

Hozzávalók:

  • 6 szelet tarja kiklopfolva
  • só, bors
  • kb. 30-40 dkg-nyi lecsó
  • kevés olaj
  • kb. 2 dl rizs

Elkészítés:

  1. Az olajat felhevítjük, a kiklopfolt, besózott tarját darabonként beletesszük, hagyjuk kifehéredni, majd oldalra húzzuk, és a következőt tesszük bele. Így nem fognak összeragadni.
  2. Ha mindegyik szelet kifehéredett, egymás mellé tesszük a szeleteket, aztán rátörünk friss borsot, megfordítjuk.
  3. A lecsót ráborítjuk, felöntjük vízzel és lassú lángon készre főzzük-pároljuk, a közben elfőtt vizet óvatosan hozzáadva pótoljuk.
  4. Mellé én ételízesítővel fűszerezett vízben főztem 2 dl-nyi rizst (fél liter vízzel felöntve).

Gyors, gyerekek mellett készíthető vacsora. De ebédnek is tökéletes. Jó étvágyat! 🙂

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bjorn És Kitti Ujhelyi says:

    Álom recept


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!