bopciblog

Meggyes süti

Naná, hogy meg kellett csinálni egy nagy-nagy-nagy-naaaaagy tepsinyi meggyes sütit a lekvárfőzés közepette! Mert miért is gondoltam magamban, hogy megúszom a sütikészítést?! 😀 Igaz, most tényleg csak odateszem-ellenőrzöm-beteszem volt, természetesen Katica segédletével, de még ennyi meggyet se tettem soha egy sütibe! 🙂 Nem, nem a meggyes piskótát, hanem egy ahhoz hasonló finomságot csináltam. Mert a meggylekvár, a meggyes süti és a Katica-féle meggypakolás egy csokorban jár. 🙂 Főleg, hogy kezd romlani a tojás a polcon, annyi van, úgyhogy muszáj felhasználni valahova – a tojást pedig én nem szeretem igazából sehogy sem elfogyasztani. Nem, a piskótát sem szeretem. Csak megcsinálom.

Meggyes süti

Meggyes süti

Meggyes süti

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 7,5 dkg puha vaj
  • 4 dkg reszelt tejcsoki
  • 6 ek cukor
  • 7 ek liszt
  • 1 kk szódabikarbóna
  • sok meggy (nagyjából 60 dkg kimagozva)

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  2. A tojást a puha vajjal és a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tejcsokit és a szódabikarbónát, újra elkavarjuk.
  3. A lisztet beledolgozzuk, hagyjuk állni 10 percig, hogy a szódabikarbóna a liszttel megtegye a hatását (valami boszorkányos folyamat van ilyenkor, nem tudom pontosan, mi, nem vagyok kémikus, de elkezd habosodni.)
  4. Egy nagy tepsit kivajazunk-kilisztezünk, beletesszük a tésztát, elhúzogatjuk minden irányba, hogy vékonyan, de mindenhova jusson.
  5. A meggyet szétterítjük rajta, majd a forró sütőbe tesszük 35 percre, légkeverésre állítva a sütőt és tűpróbáig sütjük.

Mint minden meggyes sütihez, ehhez is lehetne írni, hogy porcukorral tálaljuk, de én nem vagyok édes szájú – finoman szólva nem -, úgyhogy én nem szoktam porcukrozni a sütiket.

Jó étvágyat!

 

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!