Valami süti

Azt hiszem, a szrtaccsatella süti lehet valami hasonló ízű, mint ez a mostani kreálmányom. Kicsit kakaós, kicsit csokis, kicsit meggyes – meggyszezonban?! naná! 🙂 -, kicsit édes, kicsit savanykás… kicsit – vagyis nagyon – finom. Főleg jól lehűtve 🙂 Természetesen itt is dominált a meggy, mint íz, és a hozzá illő kísérő, ami szerintem a csoki. A csoki. És a csoki. 🙂 Meg a joghurt. Na ezekből van készítve. Előre szólok: piszkálódós süti, tehát nem összedobjuk és kész, hanem jócskán rá kell szánni az időt, mert mindig egy kicsit bizgerélni kell. 🙂

Valami süti – sztraccsatellás ízvilágban

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A tojást, a vajat, tejet, szódabikarbónát, lisztet, kakaóport kikeverjük szép simára.
  3. Egy kis méretű, kapcsos tortaformát kivajazunk-kilisztezünk, ebbe tesszük a tésztát, amit nagyjából 12-15 perc alatt megsütünk.
  4. A formát kivesszük a sütőből, hagyjuk kihűlni, de a kapcsot nem vesszük le róla.
  5. A habalapot a joghurttal keményre verjük, majd hozzáadjuk a reszelt tejcsokit és azzal is összekeverjük, de nem hagyjuk, hogy a robotgép keverőszárától megmelegedjen. Ezt a habot rákenjük a tortalapra, díszítjük a meggyel, majd visszatesszük a hűtőbe.
  6. Most jön a részletezés 🙂 A 20 dekányi meggyet leturmixoljuk (vagy ha van gyümölcscentrifugánk, akkor ott kifacsarjuk) és lecsepegtetjük egy szűrőn keresztül. Gyorsíthatunk rajta, ha egy kiskanállal “simogatjuk” a szűrőbe, enyhén nyomkodjuk. A lényeg, hogy ha sikerül, akkor kb. 2-2,5 dl meggylevet sikerüljön kinyernünk belőle. Tudom, tudom, van bolti meggylé is, de ez most kéznél volt gyorsabban. 😉
  7. A meggyléből a piros tortazselével kész zselét készítünk egy kanálnyi cukor hozzáadásával – ahogy a tasakon fel van tüntetve.
  8. A hűtőből elővesszük a sütit és a langyosra hűtött zselével nyakon öntjük, egyenesre simítjuk és visszatesszük a hűtőbe – úgy egy egész éjszakára. Szóval pepecselés a köbön az egész 🙂
  9. Másnap felvágjuk és jó étvággyal elfogyasztjuk.

Az utolsó két szelet 🙂

Címkék: , ,
Tovább a blogra »