Ugyan van még idő vasárnap estig, de azért már most nekiálltam kísérletezni. Apa ugyanis Forma-1 néző/rajongó (5. éve nem tudom elzavarni a Hungaroringre sehogy sem), de most valami számomra ismeretlen ok miatt nekiállt focit nézni. Oké, hogy ő kiskorában focizott, amíg a térdével nem történt egy kis baj, de nekem meg az apám volt focista – és én mégse rajongok a fociért annyira. Ahogy anyu mondta: nem tudta soha megérteni, a férfiak mi az ördögért haragszanak annyira egy szerencsétlen, totálisan kikészített, kilyuggatott és újra összevarrogatott bőrdarabra, hogy órákon keresztül képesek rugdosni, dobálni, kínozni szerencsétlent. Igaza is van! 😀 Vagyis volt.
Rájöttem valójában, mi a hiba oka, és sikerült azóta orvosolni – ám arról még nincs fotó, így a “bibis” képet kapjátok meg jelenleg. 🙂 Szagolgatni és ízlelgetni veszélyes közben, ugyanis nagyon erősen előjön az emberben az a bizonyos “ez keeeeeeelllll!” tünet, ami leküzdhetetlen tettre készteti az embert, és pikk-pakk oda a tepsinyi nasi, a fogyókúrát pedig sutba lehet dobni. Legalábbis én így jártam 🙂
Sajtos-olaszos kekszecske
Hozzávalók:
- 1 tojás
- 13 dkg margarin
- csipetnyi só
- 4 dkg Pana Granada (vagy valami hasonló a neve, az a kicsomagolt, nagyon lereszelt, erős ízű sajt, ami a Lidl-ben kapható) reszelt sajt
- 6 dkg reszelt trappista sajt
- fél cs sütőpor
- 28 dkg liszt
- őrölt feketebors, oregano, bazsalikom, fokhagymagranulátum
- pár csepp balzsamecet
Elkészítés:
- A margarint megolvasztjuk.
- Az összes hozzávalót összegyúrjuk.
- Fóliába tesszük henger formára, és mehet a mélyhűtőbe minimum 3 órára. (Igen, én itt rontottam el, hogy nem vártam vele, hanem kivettem hamarabb :))
- Kis karikákra szeleteljük (kb. 1 cm vastag), majd hideg vizes kézzel lelapítjuk.
- Ízlés szerint megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokra, légkeveréses sütőprogramot indítva betoljuk 12 percre a sütőbe. Vigyázat, utána pillanatok alatt megég!
guszta