Ugye megvan mindenkinek még az a szinte retro sláger, ami az én fiatalkoromban volt menő, és amit az IHM feldolgozott, hogy Whiskys üvegek szerteszéjjel? (https://www.youtube.com/watch?v=EKQgdbwR2BU) Nos, én ebből indultam ki. Hogy miért ne lehetne törött whiskys üveg darabokkal díszíteni egy whiskys kekszet?! 🙂 Mielőtt még mindenki a szívéhez kapna, hogy úristen, ez nem normális, szólok, hogy az alkohol elpárolog sütés közben, a whiskys üveg szilánkjait pedig nagyon egyszerűen meg lehet csinálni egy pár darab kemény cukorka, valamint egy klopfoló segítségével. A kekszben igen, tényleg van whisky, nem csak aroma, tehát ha oridzsinál ízt szeretne valaki elérni, akkor ajánlatos egy kevéskét beszerezni belőle.
Valójában nem keksz – mint aminek hinné az ember elsőre -, hisz csak részben hasonlít az elkészítése a kekszre. Nincs is a hűtőbe, sem a mélyhűtőbe téve, és nem is karikázni kell a tepsibe. 🙂
Mondhatni ez is egy vendégváró süti. A legdurvább főleg az benne, ha az ember elmondja a vendégeknek, hogy ez ám keményen alkohol tartalmú süti és üvegcserepekkel van tömve, majd a bátrabbja beleharap és szétomlik a szájában a banán íze, puha az egész, és elkezd ropogni a sok-sok cukorkadarab a szájában. 🙂
Hozzávalók:
Elkészítés: