bopciblog

Menjünk mekibe – otthon

Az úgy volt, hoooogy… szóval Katica kitalálta, hogy együnk hamburgert. Sokalltam a bolti hamburgerek árait, úgyhogy félig-meddig saját készítésű hamburgerre “fanyalodtunk”. Tehát iránysurány a dili, és zsemlevétel. Mert nem volt sok humorérzékem zsemlét sütni, pedig azzal lett volna igazán jó. De azt a kemény 14 Ft-ot hajlandó voltam feláldozni darabjáért. 🙂 Már csak a darált húst és a zöldséget kellett megcsinálni bele, ami nem volt túl necces dolog.

2014-03-26 19

Házi “hamburger”

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált hús
  • 3 szelet kenyér
  • 3 nagy csipet só
  • 1 mk őrölt bors
  • késhegynyi pirospaprika
  • 1 egész tojás
  • 1 csipetnyi fokhagymagranulátum
  • 10 db zsemle
  • fél db kígyóuborka
  • 3 db paradicsom
  • fél db hagyma
  • fél fej jégsaláta
  • ketchup, mustár, majonéz ízlés szerint

Elkészítés:

  1. A kenyeret megfosztjuk a héjától.
  2. Meleg vízzel összetrutyizzuk a kenyérszeleteket, a hússal összekeverjük és szinte krémesre nyomkodjuk. Hozzáadjuk a fűszereket, a tojást és azzal is összekeverjük.
  3. Az egésznek egy lágy, fánktésztához hasonló állagú valamivé kell válnia, addig kell nyomkodni-gyúrni-dagasztani.
  4. A zsiradékot megmelegítjük közben.
  5. Egy-egy, kb. őszibarack méretű húsgolyót csinálunk, ezt lelapogatjuk vékonyra, és zsemlemorzsában megforgatjuk, kisütjük.
  6. A zsemléket félbe vágjuk, először egy jégsaláta levelet teszünk rá, erre kerül a hús, majd hagyma, uborka, paradicsom és a szószok (ketchup, mustár, majonéz, kinek mi tetszik).

 

2014-03-26 20.19b

2014.03.28. 11:00 – bopci

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bjorn És Kitti Ujhelyi says:

    még mindig megenném 🙂

  2. Bjorn És Kitti Ujhelyi says:

    A végeredmény csodásan gusztusos


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!