Az úgy volt, hoooogy… szóval Katica kitalálta, hogy együnk hamburgert. Sokalltam a bolti hamburgerek árait, úgyhogy félig-meddig saját készítésű hamburgerre “fanyalodtunk”. Tehát iránysurány a dili, és zsemlevétel. Mert nem volt sok humorérzékem zsemlét sütni, pedig azzal lett volna igazán jó. De azt a kemény 14 Ft-ot hajlandó voltam feláldozni darabjáért. 🙂 Már csak a darált húst és a zöldséget kellett megcsinálni bele, ami nem volt túl necces dolog.
Házi “hamburger”
Hozzávalók:
- 30 dkg darált hús
- 3 szelet kenyér
- 3 nagy csipet só
- 1 mk őrölt bors
- késhegynyi pirospaprika
- 1 egész tojás
- 1 csipetnyi fokhagymagranulátum
- 10 db zsemle
- fél db kígyóuborka
- 3 db paradicsom
- fél db hagyma
- fél fej jégsaláta
- ketchup, mustár, majonéz ízlés szerint
Elkészítés:
- A kenyeret megfosztjuk a héjától.
- Meleg vízzel összetrutyizzuk a kenyérszeleteket, a hússal összekeverjük és szinte krémesre nyomkodjuk. Hozzáadjuk a fűszereket, a tojást és azzal is összekeverjük.
- Az egésznek egy lágy, fánktésztához hasonló állagú valamivé kell válnia, addig kell nyomkodni-gyúrni-dagasztani.
- A zsiradékot megmelegítjük közben.
- Egy-egy, kb. őszibarack méretű húsgolyót csinálunk, ezt lelapogatjuk vékonyra, és zsemlemorzsában megforgatjuk, kisütjük.
- A zsemléket félbe vágjuk, először egy jégsaláta levelet teszünk rá, erre kerül a hús, majd hagyma, uborka, paradicsom és a szószok (ketchup, mustár, majonéz, kinek mi tetszik).
még mindig megenném 🙂
A végeredmény csodásan gusztusos