bopciblog

Túró rudis csiga

Kriszti barátnőm azt mondta rá, hogy jó lesz ez így rudisan 🙂 Akkor maradunk túró rudisnak, bár köze nincs az alapanyagnak a túró rudihoz – a boltihoz legalábbis semmi. Csak az íze olyan. Vagyis annál egy kicsit finomabb.

Ez csak azért készült, mert későn jutott eszembe, hogy már mindegy, kisütöm-e vagy sem, mert pizzát kellene csinálni. Azon legalább van hús. Azt a nagyon pár szem paradicsomot ami volt, felhasználtam szintén. De a sütit muszáj volt kisütni. Még így, mazsola nélkül is.

 

Túró rudis csiga

Hozzávalók:

  • 4 dl tej
  • 65 dkg liszt
  • 2 maroknyi zsír
  • csipetnyi só
  • 10 dkg cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • fél csomag friss élesztő
  • 50 dkg túró
  • 3 evőkanál cukor
  • fél dl tej
  • 2 ek rumaroma
  • 2 ek vaníliaaroma
  • 1 ek citromlé
  • 2 nagy marék gríz

Elkészítés:

  1. A tészta hozzávalóit (a túróig ami fel van írva) a kenyérsütőbe tesszük és elindítjuk a 8-as programot. (kelesztőprogram)
  2. A túrókrémhez az összes hozzávalót összekeverjük, turmixoljuk.
  3. Lisztezett deszkán 3-4 mm magas téglalapra nyújtjuk a tésztát, majd megszórjuk a grízzel, erre óvatosan rátesszük a túrós tölteléket, feltekerjük az egészet.
  4. Nagyon éles késsel óvatos húzással felszeleteljük ujjnyi vastagra a csigaoszlopot, így egy nagyon lágy, folyós anyaggal töltött csigaszeletet kapunk. Igen, alá kell nyúlni rendesen, és nehéz lesz beletenni a sütőpapírral bélelt tepsibe.
  5. A sütőt 50 fokra előmelegítjük és ott kelesztjük kb. duplájára a tésztát, majd felvesszük légkeveréssel 175 fokra és világos barnára sütjük.

Azért zsír van benne, hogy napok múlva is fogyasztható legyen. Tojás direkt nincs benne, nem felejtettem ki.

IMGP9851

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!