bopciblog

Bounty torta – hadművelet bopci módra

Ha nyár, akkor tengerpart. Ha tengerpart, akkor óceánpart. Ha óceánpart, akkor fehér homok, pálmafák, kókuszdió, narancs, csokoládé, rengeteg édesség, hideg, hűtött torta… na valami ilyen járt az eszemben, amikor megkomponáltam ezt a csodát. Mert csodának hívom – az íze alapján legalábbis az volt.

Nem mondom, hogy takarékos, mert azért bőven kell bele finomító dolog, viszont könnyű, de tömör, laktató, de eteti magát, édes, de nem bódító, ropogós, de nem száraz, és fogyókú… na nem, fogyókúrásnak egyáltalán nem mondható. 🙂

Nehézségi fok alapján… talán a közepesbe sorolnám. Nem is túl könnyű – bár inkább időigényes, kicsit macerás -, nem is túl nehéz – pont a macerázás miatt -, de időt kell rászánni, hogy nagyon finom legyen 🙂

A hűtőt kinyitva találtam rá egy ott árválkodó, kb. 3-4 napos tojáskára, és megsajnáltam, így belekerült a sütibe. Ne szomorkodjon! 😉

Bounty torta – hadművelet bopci módra 😉

Hadművelet pipa :)

Hadművelet pipa 🙂

Hozzávalók:

  • 1 db tojás
  • 3,5 dkg vaj
  • 8 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • késhegynyi sütőpor
  • 1 narancs héja és a fél leve (a többit megihatjuk nyugodtan, de nem jó a 100 %-os, bolt narancslé bele)
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 20 csepp Norbi update 1 édesítőszer (kb. 2,5 db mokkacukornak megfelelő mennyiség, tehát ha cukorral akarjuk csinálni, ennyit kell ledarálni, hogy ugyanazt az édesítő értéket kapjuk)
  • 1,5 dl cukrászalap
  • 10 dkg tejcsoki
  • 2 ek tej
  • pár csepp olaj

Elkészítés:

  1. A tojást, a vajat, a lisztet és a sütőport összekeverjük, hozzáadjuk a narancs levét és héját.
  2. Amikor már krémes massza az egész, akkor adjuk hozzá a cukrot, de nem keverjük el nagyon, csak úgy tessék-lássék módon.
  3. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, légkeverésre állítva.
  4. Egy kapcsos tortaformát (ehhez kicsi kell, kb. 18 cm az átmérője, soha nem mértem le) kibélelünk alul sütőpapírral és beleöntjük a masszát, hagyjuk bő negyed órát állni.
  5. A sütőbe tesszük a tésztát, 10 percig légkeveréssel sütjük, majd levesszük 160 fokra és átállítjuk alsó-felső sütésre, így sütjük tűpróbázva kb. 30 percet. Igen, nagyon sokat kell sütni, először úgy fog kinézni, mint ami kívül megégett, belül nyers (és az is olyankor), majd lassanként egy szintre fog menni az egész, kb. 8 mm magasságra.
  6. A sütőből kivéve hűtjük egy kicsit, majd betesszük a hűtőbe 1-2 órára. (Nem, nem gárgyultam meg!) Na és nem vesszük le az oldalát a tortaformának!
  7. A krémet elkészítjük: a cukrászalaphoz öntjük a kókuszreszeléket és szinte túrósra keverjük. Ekkor hozzáadjuk az édesítőszert.
  8. A hűlt tortaalapot kivesszük a hűtőből, megkenjük alma-málna dzsemmel (én konkrétan bébiételt használtam, Hamét, viccen kívül), erre adagoljuk a kókuszos krémet, elsimítjuk, hogy egyenesen legyen a tetején, és újra a hűtőbe száműzzük 1-2 órára.
  9. Ha letelt a hűlési idő (nyugodtan fel lehet venni a hűtési fokot magasra, hogy teljesen kihűljön), ellenőrizzük kézzel, hogy teljesen megszilárdult-e a a fehér réteg.
  10. Egy csészébe darabolunk 10 dkg tejcsokit 2 evőkanál tejjel és pár csepp olajjal, mikróban 1 perc alatt megmelegítjük, majd egy kiskanállal simára kavarjuk. Ez több lesz, mint fél perces hadművelet. Ha teljesen(!) sima, hagyjuk egy picit még hűlni, és amikor kb. kézmeleg, akkor ráöntjük a torta tetejére.
  11. Száműzzük újra a hűtőbe az egészet, de most egy egész éjszakára. Vagy legalább 8 órára.
  12. Másnap körbevágjuk a tortaformát és óvatosan kiemeljük a tortát a karimájából.
  13. Meleg és nagyon éles késsel lehet szeletelni.

IMGP0407

 

Ha tetszett, vagy érdekelnek még egyéb dolgok velem/velünk kapcsolatban (mert nem minden kerül át ide is),

itt a facebook-oldalam: http://www.facebook.com/bopciblog

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bjorn És Kitti Ujhelyi says:

    Nagyon guszti ez is

  2. Szívesen. 🙂 Próbáld meg a legegyszerűbb tortát akkor, annak sikerülnie kell! 🙂

  3. Aurora Nemes says:

    Köszönöm a választ, csodálatos lehet a torta, de alighanem kifogott rajtam. Üdvözlettel:Rora

  4. Szia! Semmi gond, én sem vagyok cukrász 😀 A cukrászalap egy tejszínhez hasonló lötty, amit ilyen néven árulnak. Sok féle van már Magyarországon, az egyik legelterjedtebb a Hulala, bár én konkrétan azt nem szeretem használni, számomra túl édes. Ha Tescoban jársz gyakran, akkor ott találkozhatsz a Meggle cég termékével, ami kevésbé édes (szerintem a felhasználása is könnyebb és jobb is, könnyebb vele dolgozni), ennek a kicsi dobozos, 2 dl-es ára 200 Ft körül van. A cukrászboltokban is lehet kapni több fajtát. A Dekor up márkájút szoktam leggyakrabban használni, annak rózsaszín a doboza, és literes a kiszerelése. 6-700 Ft közötti áron van egy liter, boltja válogatja. Debrecenben a nagy Tesco mellett lehet kapni, valamint időnként van az édesség nagykerben is, a Metroban is láttam már. Hajdúböszörményben is lehet kapni, a buszvégállomástól nem messze, a piac mellett van egy Marcipán Álom nevű bolt, ott. Van egy másik fajta, valami Whip cream vagy hasonló nevű márka, de azt nem ajánlom, mert hiába hófehér, nagyon folyós az állaga, minimum 1 zacskó habfixálót kell használni hozzá, és másnapra szárazzá válik a torta krémje, bármit is csinálsz vele. Ez a csúnya, repedezett, gusztustalan izé lesz belőle, amit a boltban meg nem vennél, mert minimum 1 hetesnek néz ki a süti.

  5. Aurora Nemes says:

    Bocsánat cukrászatilag alulművelt vagyok, mi az a CUKRÁSZALAP?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!