A palacsinta egy alap dolog, nagyjából az összes, gyerekekkel felszerelt háztartásban. Ha ezek a gyerekek édes szájúak, akkor főleg ajánlatos a palacsintát mint létező dolgot beiktatni az étrendbe, ráadásul elég gyakran. Ja, hogy unalmas a kakaós palacsinta, és a fahéjasat is unják? Savanykásra vágynak, de túró épp nincs a hűtőben, a citromról nem is beszélve? A dióra és a mogyoróra pont allergiás lett valamelyik gyerkőc? A hiperszupermarketben sokalltuk kiadni a pancake-re a pénzt, hisz csak pár darab volt a zacskóban, arra pedig még juharszirupot is kellett volna önteni egy kisebb vagyonért? Sebaj, itt egy tipikus nyár recept, hisz minden van benne, ami az nyárból nem hiányozhat: a savanykás meggy, az édes kakaós töltelék, a tej, a vanília… hát kell ennél több és jobb egy gyerek orra elé? Persze a szülők is betermelhetnek egy jó adagot belőle, hisz – ahhoz képest – villámgyors, azonnal fogyasztható, na és nem lehet belőle eleget sütni. 😉
Meggyes-csokis palacsinta
Hozzávalók:
- 2 db tojás
- 45 dkg liszt
- 7,5 dl tej
- 1 ek vaníliaaroma vagy fél vaníliarúd belseje
- 2 ek cukor
- 2-3 ek olaj
- fél csomag sütőpor
Töltelék:
- 6 kk kakaópor
- 12 kk cukor
- 1 kis üveg házi, bio meggyzselé (nem, ilyet nem lehet kapni a boltban, hisz ez tényleg bio és tényleg házi)
Elkészítés:
- A tejet és a két tojást egy kelyhes mixerbe tesszük, egyneműre keverjük vele.
- Hozzáadjuk a lisztet kis adagonként, majd a cukrot, és azzal is eldolgozzuk.
- Most következik a vanília aroma és az olaj. Igen, a tésztába is teszünk olajat, hogy véletlenül se ragadjon le.
- Kb. 10 percet pihentetjük, hogy a liszt kidagadjon kellően.
- A serpenyőt előmelegítjük, egy kiskanálnyi olajat teszünk bele, és úgy kisütjük a palacsintákat.
- A töltelék következik: a kakaóport és a cukrot összekeverjük. A férjünknek rácsapunk a kezére, hogy belepiszkált.
- A palacsintát megkenjük egy kis meggyzselével, (újabb kézre csapás, hiába mosolyog olyan elbűvölően) rászórunk egy evőkanálnyi cukros kakaóport, majd feltekerjük, és tányérra tesszük.
guszti