bopciblog

Amikor minden kell egyszerre: Meggyes-csokis palacsinta

A palacsinta egy alap dolog, nagyjából az összes, gyerekekkel felszerelt háztartásban. Ha ezek a gyerekek édes szájúak, akkor főleg ajánlatos a palacsintát mint létező dolgot beiktatni az étrendbe, ráadásul elég gyakran. Ja, hogy unalmas a kakaós palacsinta, és a fahéjasat is unják? Savanykásra vágynak, de túró épp nincs a hűtőben, a citromról nem is beszélve? A dióra és a mogyoróra pont allergiás lett valamelyik gyerkőc? A hiperszupermarketben sokalltuk kiadni a pancake-re a pénzt, hisz csak pár darab volt a zacskóban, arra pedig még juharszirupot is kellett volna önteni egy kisebb vagyonért? Sebaj, itt egy tipikus nyár recept, hisz minden van benne, ami az nyárból nem hiányozhat: a savanykás meggy, az édes kakaós töltelék, a tej, a vanília… hát kell ennél több és jobb egy gyerek orra elé? Persze a szülők is betermelhetnek egy jó adagot belőle, hisz – ahhoz képest – villámgyors, azonnal fogyasztható, na és nem lehet belőle eleget sütni. 😉

Meggyes-csokis palacsinta

Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 45 dkg liszt
  • 7,5 dl tej
  • 1 ek vaníliaaroma vagy fél vaníliarúd belseje
  • 2 ek cukor
  • 2-3 ek olaj
  • fél csomag sütőpor

Töltelék:

  • 6 kk kakaópor
  • 12 kk cukor
  • 1 kis üveg házi, bio meggyzselé (nem, ilyet nem lehet kapni a boltban, hisz ez tényleg bio és tényleg házi)

Elkészítés:

  1. A tejet és a két tojást egy kelyhes mixerbe tesszük, egyneműre keverjük vele.
  2. Hozzáadjuk a lisztet kis adagonként, majd a cukrot, és azzal is eldolgozzuk.
  3. Most következik a vanília aroma és az olaj. Igen, a tésztába is teszünk olajat, hogy véletlenül se ragadjon le.
  4. Kb. 10 percet pihentetjük, hogy a liszt kidagadjon kellően.
  5. A serpenyőt előmelegítjük, egy kiskanálnyi olajat teszünk bele, és úgy kisütjük a palacsintákat.
  6. A töltelék következik: a kakaóport és a cukrot összekeverjük. A férjünknek rácsapunk a kezére, hogy belepiszkált.
  7. A palacsintát megkenjük egy kis meggyzselével, (újabb kézre csapás, hiába mosolyog olyan elbűvölően) rászórunk egy evőkanálnyi cukros kakaóport, majd feltekerjük, és tányérra tesszük.
Még el tudtam csípni egy gyors fotóra :) Megint túl gyorsan fogyott :)

Még el tudtam csípni egy gyors fotóra 🙂 Megint túl gyorsan fogyott 🙂

 

Ha tetszett, vagy érdekelnek még egyéb dolgok velem/velünk kapcsolatban (mert nem minden kerül át ide is),

itt a facebook-oldalam: http://www.facebook.com/bopciblog

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!