Katica kiflije

Tudjátok, milyen, ha ránk tör a “valamit sütni kéne” érzés. Az a fajta, amit nem lehet leküzdeni és egyszerűen muszáj elkezdeni a fejünket használni, a kis agytekervényeket mozgásra bírni, hogy a végére valami incsi-fincsiség készülhessen. Így született meg a Katica kiflije. Mert Katica sok mindent szeret, elsősorban a lekvárt, a csokit és a meggyet. Vagy a cseresznyét. Vagy bármilyen szezongyümölcsöt. A hűtőben úgyis volt már egy megbontott üveg meggylekvár, így két legyet egy csapásra, vagyis hármat. Négyet? 🙂 Mindegy, bármennyit, csak megkapta, amit szeretett volna. 🙂

Még valami: tojásmentes a süti, tehát aki tojásra allergiás, az is nyugodtan nekiállhat! 🙂

Katica kiflije

Hozzávalók:

Töltelék:

Kenés:

Elkészítés:

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Lágy lesz, ne ijedjen meg senki!
  2. Két részre osztjuk és lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk, majd 6-6 fele daraboljuk, csillag alakban.
  3. Megkenjük először lekvárral, aztán megszórjuk a kakaóból és cukorból készült keverékkel, feltekerjük kifli alakba.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük – ne legyen magas falú -, és 180 fokon, légkeveréssel aranybarnára sütjük. Ez kb. fél óra lesz.
  5. Amikor már nem növekszik tovább és világos barna a színe, kihúzzuk, megkenjük a tej+cukor+rum keverékével és 10 percre visszatoljuk a sütőbe.

A lekvárt lehet variálni, milyen van otthon. Jó étvágyat! 🙂

Katica kiflije

Katica kiflije

Tovább a blogra »