Ezt hívják úgy, hogy “a büdös kölök nem eszi meg a kaját, pedig friss és finom és egészséges, most mit csináljak vele?”. 🙂
Tehát történet a következő: anya – én – elkészíti a Babának a friss őszibarackból és zabpehelyből álló délutáni nasiját, amit A Baba nem hajlandó a pocakjába beengedni, pedig nem rossz az íze. Ilyenkor anya mit tud tenni? Elkészíti felnőtt számára – főleg, hogy kezd a könyökén is kijönni az őszibarack. 🙂 Így született meg az őszibarackos-zabpelyhes keksz.
Na meg persze hogy a szerelmemék (magyar férfi vízilabda-válogatott) játszottak este, és hát valami kell mellé nasinak. Kérdés, hogy a döntőre mit fogok kitalálni, de majd tudatom azt is 😉
Őszibarackos-zabpelyhes keksz
Hozzávalók:
- 3 db puha, finom, édes őszibarack
- 3 nagy maréknyi zabpehely (bio változat)
- 2 nagy evőkanál cukor
- 12 dkg Rama margarin
- 20 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- fél kk vanília aroma
Elkészítés:
- Az őszibarackot pépesítjük, hozzáadjuk a zabpelyhet, a cukrot, a puha margarint, az aromát és a sütőporral elkevert lisztet.
- Diónyi mennyiséget veszünk kézbe (hideg legyen a kezünk, mert ragad elég rendesen!) és egy hideg vizes nagykanállal lelapogatjuk nagyon vékonyra (kb. 2-3 mm az a nagyon vékony egészen konkrétan).
- Ha akarjuk, kis darab őszibarackokkal lehet díszíteni nyugodtan.
- A 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, sütőpapírral kibélelt tepsibe, és légkeveréssel 10-12 perc alatt megsütjük. Jó étvágyat! 🙂
A maradékot, amit nem csinálunk meg azonnal, fóliába tekerve a mélyhűtőbe tesszük és amikor kedvünk szottyan rá, elő tudjuk venni. 🙂
Kommentek