bopciblog

Őszibarackos-zabpelyhes keksz

Ezt hívják úgy, hogy “a büdös kölök nem eszi meg a kaját, pedig friss és finom és egészséges, most mit csináljak vele?”. 🙂

Tehát történet a következő: anya – én – elkészíti a Babának a friss őszibarackból és zabpehelyből álló délutáni nasiját, amit A Baba nem hajlandó a pocakjába beengedni, pedig nem rossz az íze. Ilyenkor anya mit tud tenni? Elkészíti felnőtt számára – főleg, hogy kezd a könyökén is kijönni az őszibarack. 🙂 Így született meg az őszibarackos-zabpelyhes keksz.

Na meg persze hogy a szerelmemék (magyar férfi vízilabda-válogatott) játszottak este, és hát valami kell mellé nasinak. Kérdés, hogy a döntőre mit fogok kitalálni, de majd tudatom azt is 😉

IMGP1082

Őszibarackos-zabpelyhes keksz

Hozzávalók:

  • 3 db puha, finom, édes őszibarack
  • 3 nagy maréknyi zabpehely (bio változat)
  • 2 nagy evőkanál cukor
  • 12 dkg Rama margarin
  • 20 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • fél kk vanília aroma

Elkészítés:

  1. Az őszibarackot pépesítjük, hozzáadjuk a zabpelyhet, a cukrot, a puha margarint, az aromát és a sütőporral elkevert lisztet.
  2. Diónyi mennyiséget veszünk kézbe (hideg legyen a kezünk, mert ragad elég rendesen!) és egy hideg vizes nagykanállal lelapogatjuk nagyon vékonyra (kb. 2-3 mm az a nagyon vékony egészen konkrétan).
  3. Ha akarjuk, kis darab őszibarackokkal lehet díszíteni nyugodtan.
  4. A 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, sütőpapírral kibélelt tepsibe, és légkeveréssel 10-12 perc alatt megsütjük. Jó étvágyat! 🙂

A maradékot, amit nem csinálunk meg azonnal, fóliába tekerve a mélyhűtőbe tesszük és amikor kedvünk szottyan rá, elő tudjuk venni. 🙂

IMGP1081

Ha tetszett, vagy érdekelnek még egyéb dolgok velem/velünk kapcsolatban (mert nem minden kerül át ide is),

itt a facebook-oldalam: http://www.facebook.com/bopciblog

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!