Ha már kibontottam a vaníliarúd hengerét, akkor próbálkozom tovább.
Tudjátok, van az a mondás, hogy lehet-e csoki (vagy bármi más) nélkül élni. A válasz: lehet, de minek? Ez most a Mascarponere igaz jelenleg. 🙂 Tulajdonképpen jó dolog, ha az ember nekiáll hűtőt takkarítani, mert hirtelen rá tudja venni magát arra, hogy márpedig most, tehát most fel kell használni a benne található dolgokat és valami jópofa, finom, csokis tortát csináljon. De azonnali jelleggel. Ha ehhez párosul az is, hogy az ember nagyjányának névnapja van, akkor ezt überelni is lehet holmi ráirományozással a csoki tetejére.
PanniCicám névnapi tortája
– mascarponés csokitorta
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 3 ek búzaliszt
- 1 ek rizsliszt
- fél vaníliarúd belseje
- 1 késhegynyi citromsav
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- fél citrom héja
- 25 dkg mascarpone
- 1 doboz natúr joghurt
- 1 vaníliarúd belseje
- 3 ek porcukor
- 10 dkg étcsoki
- 4 dkg fehércsoki
- 1-2 ek tej
Elkészítés:
- Az első kupacban levő dolgokból piskóta-szerű tortaalapot készítünk: a tojást a cukorral, a citromsavval és a vaníliarúd belsejével elkeverjük simára, enyhén felverjük, majd a szódabikarbónás-citromhéjas-lisztes keveréket beleforgatjuk.
- A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy kisméretű kapcsos tortaformát kibélelünk alul sütőpapírral, a tésztát beleöntjük, és légkeveréssel tűpróbáig sütjük.
- A krémet elkészítjük: a mascarponét a joghurttal, a porcukorral és a vaníliarúd belsejével habosra keverjük. Ezt a kihűlt, félbevágott tortalap közé kenjük.
- A csokikat az 1-2 ek tejjel mikróban kb. 1-1,5 perc alatt megmelegtjük, egy kanállal simára kavarjuk, és a torta tetejére öntjük.
- Hűtőben pihentetjük kb. 2-3 órát minimum, hogy a csoki teljesen megszilárduljon rajta, majd éles késsel felvágjuk.
Kommentek