bopciblog

Tobzódjunk-torta

A csoki, a kókusz, a sárgabarack, az őszibarack és a marcipán. Ezek mind-mind benne vannak a kreálmányomban, ami egész egyszerűen a Tobzódjunk torta fantázianevet kapta. A tobzódás pont az összetevők miatt van. 🙂 Azt hiszem, egymáshoz totálisan nem illő hozzávalókat sikerült összekalapálnom egybe, ám az eredmény fantörpikus. 🙂 (Pont a Hupikék törpikék megy a háttérben, jól sejtitek.)

U.i.: ronda, de finom! :$

Tobzódjunk-torta

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 3 ek citromlé
  • 2 ek olaj
  • 2 ek rizsliszt
  • 7 ek búzaliszt
  • 1,5 dkg kakaópor
  • 2 dkg puha vaj
  • 1 dkg olvasztott csoki (Igen, ennyi! A 10 dkg-s csokit kell megtizedelni, úgy könnyebb kimérni.)
  • 1 cs sütőpor
  • 3 nagy evőkanál sárgabaracklekvár
  • 200 ml cukrászalap
  • 150 g lübecki marcipán (Dr Oetker)vékonyra nyújtva
  • 100 g kókuszreszelék
  • 5 db jó nagy őszibarack hámozva
  • 3 ek kakaópor
  • 6 ek cukor
  • 4 ek liszt
  • 1 dl tej
  • 1 ek olaj
  • 1 cs színtelen tortazselé

 

Elkészítés:

  1. A tojásból, cukorból, vajból, citromléből, olajból habos kulimászt készítünk.
  2. Hozzáadjuk a liszteket, a kakaóport és a sütőport, ezzel óvatosan összeforgatjuk, majd vékony sugárban belecsorgatjuk az olvasztott csokit.
  3. A sütőt bekapcsoljuk, felfűtjük 180 fokra.
  4. Egy kapcsos, nagyméretű tortaformát kikenünk vajjal és kilisztezzük, a tésztát beleöntjük.
  5. 30-35 percig sütjük légkeveréssel.
  6. Ahogy kivettük a tortát, megkenjük 3 evőkanál sárgabaracklekvárral.
  7. Most a marcipánt vékonyra nyújtjuk és rásimítjuk. Igen, tudom, 5 mm-re kellene nyújtani, hogy formázható legyen könnyen, de ettől jelenleg eltekintettem.
  8. A cukrászalapot és a kókuszreszeléket összekeverjük, ízesítjük ízlés szerint édesítőszerrel, majd két részre osztjuk.
  9. Rákenjük a marcipánra, erre pedig a felcsíkozott őszibarackokat tesszük. Ha a krém túl száraz (kókuszreszelék-függő a dolog, ezt előre nem lehet tudni, milyen), akkor 2 dkg vajjal lehet lazítani rajta. Nekem most kellett hozzá (Tescosat használtam), a Bounty tortánál nem (akkor Aldis volt).
  10. Most betesszük a hűtőbe egy órát hűlni.
  11. Ha lehűlt, akkor kikeverjük a kakaópor, cukor, liszt, olaj és tej keverékét simává, majd 3-4 perc alatt felfőzzük, folytonos keverés mellett. Hozzákeverünk hűlés után egy egy csomag tortazseléből, 1 kiskanál kakaóporból és 2 ek cukorból álló zselét. Ezt egyneművé keverjük és ezt öntjük rá langyosan a hideg torta tetejére.
  12. Száműzzük újra a hűtőbe, és miután megdermedt a tetején a zselés réteg, óvatosan levesszük a kapcsos tortaforma oldalát róla, és szeleteljük.

Jó étvágyat! 🙂

 

...mert nem bírtuk ki reggelig a kóstolgatást :D

…mert nem bírtuk ki reggelig a kóstolgatást 😀

 

 

Ha tetszett, vagy érdekelnek még egyéb dolgok velem/velünk kapcsolatban (mert nem minden kerül át ide is),

itt a facebook-oldalam: http://www.facebook.com/bopciblog

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bjorn És Kitti Ujhelyi says:

    Biztos imádnám


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!