A csoki, a kókusz, a sárgabarack, az őszibarack és a marcipán. Ezek mind-mind benne vannak a kreálmányomban, ami egész egyszerűen a Tobzódjunk torta fantázianevet kapta. A tobzódás pont az összetevők miatt van. 🙂 Azt hiszem, egymáshoz totálisan nem illő hozzávalókat sikerült összekalapálnom egybe, ám az eredmény fantörpikus. 🙂 (Pont a Hupikék törpikék megy a háttérben, jól sejtitek.)
U.i.: ronda, de finom! :$
Tobzódjunk-torta
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 3 ek citromlé
- 2 ek olaj
- 2 ek rizsliszt
- 7 ek búzaliszt
- 1,5 dkg kakaópor
- 2 dkg puha vaj
- 1 dkg olvasztott csoki (Igen, ennyi! A 10 dkg-s csokit kell megtizedelni, úgy könnyebb kimérni.)
- 1 cs sütőpor
- 3 nagy evőkanál sárgabaracklekvár
- 200 ml cukrászalap
- 150 g lübecki marcipán (Dr Oetker)vékonyra nyújtva
- 100 g kókuszreszelék
- 5 db jó nagy őszibarack hámozva
- 3 ek kakaópor
- 6 ek cukor
- 4 ek liszt
- 1 dl tej
- 1 ek olaj
- 1 cs színtelen tortazselé
Elkészítés:
- A tojásból, cukorból, vajból, citromléből, olajból habos kulimászt készítünk.
- Hozzáadjuk a liszteket, a kakaóport és a sütőport, ezzel óvatosan összeforgatjuk, majd vékony sugárban belecsorgatjuk az olvasztott csokit.
- A sütőt bekapcsoljuk, felfűtjük 180 fokra.
- Egy kapcsos, nagyméretű tortaformát kikenünk vajjal és kilisztezzük, a tésztát beleöntjük.
- 30-35 percig sütjük légkeveréssel.
- Ahogy kivettük a tortát, megkenjük 3 evőkanál sárgabaracklekvárral.
- Most a marcipánt vékonyra nyújtjuk és rásimítjuk. Igen, tudom, 5 mm-re kellene nyújtani, hogy formázható legyen könnyen, de ettől jelenleg eltekintettem.
- A cukrászalapot és a kókuszreszeléket összekeverjük, ízesítjük ízlés szerint édesítőszerrel, majd két részre osztjuk.
- Rákenjük a marcipánra, erre pedig a felcsíkozott őszibarackokat tesszük. Ha a krém túl száraz (kókuszreszelék-függő a dolog, ezt előre nem lehet tudni, milyen), akkor 2 dkg vajjal lehet lazítani rajta. Nekem most kellett hozzá (Tescosat használtam), a Bounty tortánál nem (akkor Aldis volt).
- Most betesszük a hűtőbe egy órát hűlni.
- Ha lehűlt, akkor kikeverjük a kakaópor, cukor, liszt, olaj és tej keverékét simává, majd 3-4 perc alatt felfőzzük, folytonos keverés mellett. Hozzákeverünk hűlés után egy egy csomag tortazseléből, 1 kiskanál kakaóporból és 2 ek cukorból álló zselét. Ezt egyneművé keverjük és ezt öntjük rá langyosan a hideg torta tetejére.
- Száműzzük újra a hűtőbe, és miután megdermedt a tetején a zselés réteg, óvatosan levesszük a kapcsos tortaforma oldalát róla, és szeleteljük.
Jó étvágyat! 🙂
Biztos imádnám