Az úgy kezdődött, hogy apa hazaállított nemrég egy dobozkával, amit hirtelen nem tudtam mire vélni. Nem, nem karikagyűrű lapult benne 😀 hanem egy sajtdarab, ami nálam nem szokott mindennapos lenni. Konkrétan a gorgonzola fajta egy darabkája. Most pedig úgy gondoltam, felhasználom az ebédből megmaradt tésztát és készítek egy kis tésztasalátát belőle. Íme a recept:
Villámgyors gorgonzolás tésztasaláta
Hozzávalók:
- 25 dkg virsli karikákra vágva
- 40 dkg mexikói vegyes zöldségkeverék (fagyasztott)
- 1/2 doboz gorgonzola (200 g volt a dobozban)
- 15 dkg copfocska tészta
Elkészítés:
- A virslit felkarikázva megfőzzük forró vízben. (3 perc) Hozzákeverjük a gorgonzola felét, kicsi kockákra vágva. Igen, még forrón, így megolvad a sajt rajta és egy szósz-szerűséget fog képezni, ami feleslegessé teszi a további ízesítéseket, sózást, salátaszószozást, stb.
- A vízbe plusz sót téve megfőzzük a mexikói zöldségkeveréket.
- Az előre megfőzött tésztát az előzőleg egy nagy tálba tett többi összetevővel összekavarjuk, és a tetejére tesszük a többi felkockázott sajtot.
Tálalhatjuk paradicsommal, bazsalikommal, snidlinggel, stb. Én most gyorsan fotóztam – mielőtt elfogyott volna -, így csak a natúr salátát láthatjátok, bocsánat. 🙂 Összesen talán ha 15 percbe kerül ez a vacsora. Kalóriákat nem tudok számolni, nem is szoktam, de tuti nincs tele hízást okozó dolgokkal.
Újjabb finomság