bopciblog

Villámgyors gorgonzolás tésztasaláta

Az úgy kezdődött, hogy apa hazaállított nemrég egy dobozkával, amit hirtelen nem tudtam mire vélni. Nem, nem karikagyűrű lapult benne 😀 hanem egy sajtdarab, ami nálam nem szokott mindennapos lenni. Konkrétan a gorgonzola fajta egy darabkája. Most pedig úgy gondoltam, felhasználom az ebédből megmaradt tésztát és készítek egy kis tésztasalátát belőle. Íme a recept:

Villámgyors gorgonzolás tésztasaláta

Hozzávalók:

  • 25 dkg virsli karikákra vágva
  • 40 dkg mexikói vegyes zöldségkeverék (fagyasztott)
  • 1/2 doboz gorgonzola (200 g volt a dobozban)
  • 15 dkg copfocska tészta

Elkészítés:

  1. A virslit felkarikázva megfőzzük forró vízben. (3 perc) Hozzákeverjük a gorgonzola felét, kicsi kockákra vágva. Igen, még forrón, így megolvad a sajt rajta és egy szósz-szerűséget fog képezni, ami feleslegessé teszi a további ízesítéseket, sózást, salátaszószozást, stb.
  2. A vízbe plusz sót téve megfőzzük a mexikói zöldségkeveréket.
  3. Az előre megfőzött tésztát az előzőleg egy nagy tálba tett többi összetevővel összekavarjuk, és a tetejére tesszük a többi felkockázott sajtot.

Tálalhatjuk paradicsommal, bazsalikommal, snidlinggel, stb. Én most gyorsan fotóztam – mielőtt elfogyott volna -, így csak a natúr salátát láthatjátok, bocsánat. 🙂 Összesen talán ha 15 percbe kerül ez a vacsora. Kalóriákat nem tudok számolni, nem is szoktam, de tuti nincs tele hízást okozó dolgokkal.

IMGP1112

 

 

Ha tetszett, vagy érdekelnek még egyéb dolgok velem/velünk kapcsolatban (mert nem minden kerül át ide is),

itt a facebook-oldalam: http://www.facebook.com/bopciblog

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bjorn És Kitti Ujhelyi says:

    Újjabb finomság


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!