Villámgyors gorgonzolás tésztasaláta

Az úgy kezdődött, hogy apa hazaállított nemrég egy dobozkával, amit hirtelen nem tudtam mire vélni. Nem, nem karikagyűrű lapult benne 😀 hanem egy sajtdarab, ami nálam nem szokott mindennapos lenni. Konkrétan a gorgonzola fajta egy darabkája. Most pedig úgy gondoltam, felhasználom az ebédből megmaradt tésztát és készítek egy kis tésztasalátát belőle. Íme a recept:

Villámgyors gorgonzolás tésztasaláta

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A virslit felkarikázva megfőzzük forró vízben. (3 perc) Hozzákeverjük a gorgonzola felét, kicsi kockákra vágva. Igen, még forrón, így megolvad a sajt rajta és egy szósz-szerűséget fog képezni, ami feleslegessé teszi a további ízesítéseket, sózást, salátaszószozást, stb.
  2. A vízbe plusz sót téve megfőzzük a mexikói zöldségkeveréket.
  3. Az előre megfőzött tésztát az előzőleg egy nagy tálba tett többi összetevővel összekavarjuk, és a tetejére tesszük a többi felkockázott sajtot.

Tálalhatjuk paradicsommal, bazsalikommal, snidlinggel, stb. Én most gyorsan fotóztam – mielőtt elfogyott volna -, így csak a natúr salátát láthatjátok, bocsánat. 🙂 Összesen talán ha 15 percbe kerül ez a vacsora. Kalóriákat nem tudok számolni, nem is szoktam, de tuti nincs tele hízást okozó dolgokkal.

Ha tetszett, vagy érdekelnek még egyéb dolgok velem/velünk kapcsolatban (mert nem minden kerül át ide is),

itt a facebook-oldalam: http://www.facebook.com/bopciblog

Címkék: , ,
Tovább a blogra »