Megígértem, hogy ez is lesz recepttel-fotóval. Hát ámen. (Boldog névnapot nekem! ;)) Azt hiszem, eléggé megkötött már a csoki a tetején hozzá, hogy lassanként le tudjam fotózni. Vagyis remélem…
Tehát ugyebár a maradék túrót fel kellett használni, és a lányok kikötötték, hogy márpedig nem lehet rajta őszibarack. Anya pedig azt mondta, hogy na jó, ha nem, hát nem. Voltam ilyen aranyos. De ezért kárpótlásba túró rudi tortával kell megelégedniük. Ez utóbbit annyira nagyon nem bánták, de apa sem, amikor felhívtam, hogy a lányok nem akarnak őszibarackos túrótortát enni, nekik csokisan kell a túrótorta. Na meg “lúzsaszín kell!” azaz valami legyen benne rózsaszín is. Lett. 😀
A nyár egy-két alapja úgyis a hideg túrókrém, a málna, és nem sok olyan embert ismerek, aki nem szereti a csokit, úgyhogy hajrá-hajrá! Nem túl nehéz elkészíteni, és megéri a fáradozást. 🙂
Túró rudi torta málnásan
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 3 ek liszt
- 1 ek kakaó
- 3 ek cukor
- 1 ek olaj
- késhegynyi szódabikarbóna
- 5 ek málnaszörp
- 30 dkg túró
- 4 dl cukrászalap
- 3 ek cukor
- fél citrom héja és leve
- 2 cs vaníliás cukor
- 25 dkg étcsoki bevonó
- 2 ek olaj
- kb. 2 dl málnaszörp
- kevés víz
Elkészítés:
- Piskóta tortát készítünk kakaósan: a tojást a cukorral habosra verjük, szép világos, kemény habbá, majd hozzáadjuk a szódabikarbónát, a lisztet, a kakaót, az olajat és azzal óvatosan elkeverjük. 180 fokra előmelgített sütőben normál méretű (kb. 26-28 cm) kapcsos, sütőpapírral kibélelt tortaformában kb. 20-25 perc alatt megsütjük légkeveréssel – tűpróba szükséges!
- A megsült tésztát kivesszük a sütőből, kihűtjük, majd meglocsoljuk kb 5 ek málnaszörppel, miután megszurkáltuk a piskótát, hogy jól beszívja magába az ízt.
- A krém hozzávalóit egy tálba tesszük és robotgéppel először alacsony, majd magas fokozaton összekeverjük. Ha nem darabos, hanem krémes túrótölteléket szeretnénk, akkor először a túrókrémet kell egy kelyhes mixerben elkészíteni, és ezt hozzáadni az enyhén felvert cukrászalaphoz.
- A málnaszörppel meglocsolt piskótára tesszük a krémet, és egy evőkanállal szépen elegyengetjük a tetejét, folyamatosan forgatva a formát. Lehet hablapáttal is, ha van, de nekem most így volt könnyebb.
- Hűtőbe száműzzük egy órára az egészet.
- Ha letelt az idő, kimérünk kb. 25 dkg étbevonót, melléöntünk 2 ek olajat és betesszük a mikróba 2 percre. Ne ijedjen meg senki, ez piszokmód tömör lesz, a munka most kezdődik. 🙂 Teszünk hozzá egy kevés vizet, és 2 dl málnaszörpöt. Minél több a szörpben a gyümölcstartalom, annál jobb. Miért nem előtte? Mert a szörpöket nem úgy tervezték, hogy megfőzzük. Egy kanalat – fém- vagy fakanál, tökmindegy – kézbe véve szép simára keverjük az egészet. Egy kicsit folyós, de sima állagú kulimászt kell kapnunk.
- Most újra a hűtőbe tesszük és egy éjszakán át dermedni hagyjuk. Másnap szeletelhető.
Jó étvágyat! 🙂
Látom ti is szeretitek a túrót 🙂
Reggelire ilyen fincsiket látni nyami
Jól néz ki
De finom lehet! 🙂