bopciblog

Édes-savanyú-csípős nyári saslik, ami nem kínai

Azt találtam ki, hogy ha már apa elfelejtette a névnapomat, akkor saslikot fogunk csinálni és punktum. Na jó, ez így nem igaz, mert a saslik tényleg benne volt a tervben, hisz azért vettem a csirkemellfilét Andinál. Aztán hogy Pannikám elszaladt kenyérért (elfelejtettem sütni, bevallom, hullafáradt voltam előző este), apa kitalálta, hogy na akkor ő meg elszalad valamilyen húsért. Én meg egyből rávágtam, hogy akkor még hozzon cukkinit is, gombát is, paradicsomot is… na itt elértük a “maximum 3 dolgot tudok megjegyezni, a többit fel kell írni”-határt, úgyhogy Pannikát megvártuk és elindultunk együtt. Persze addig apa netezett. (Értsd: leül a gép elé, kirobbantani szinte lehetetlen, majd nem érti, miért nem indultunk már el, hisz dél van. Tipikus férfi… :D) Tehát a “Hova menjünk, ha már minden bezárt?” kérdésre rávágtam, hogy ugorjunk el a tecsóba, ha már annyira csirkecombot akart venni, Debrecenben úgyis 549 kilója. Meg hát dél után nem biztos, hogy a közel levő boltokban (Aldi, Lidl) találunk csirkecombot. Na az az 549 csak Debrecenben volt 549, itt 589. De jó! :/ Bő 2 kilónyi egyből a kosárban landolt (naná, hogy 4 helyett 6 db-ot kért), ez meg már elég tetemes mennyiség, ami miatt kötelező volt a grillezést kivitelezni. 🙂 Meg a Mamához beugrani, ha már hazaengedték a kórházból. Használt neki a Katica gyógypuszija! 🙂

Gondolkodtam-gondolkodtam, és mivel már nagyon éhes volt apa, egy extra gyors pácot dobtam össze, ami magyaros is, gyors is, csípős is és édes is lett. Khmm, egymáshoz nagyon nem illő hozzávalókból ráadásul. Aminek a végeredménye végülis egy határozottan kellemes, ízletes, finom valami lett. 🙂

Igazából egy hirtelen jött vihar félbe szakította, ezért csak az első két adagot tudtuk a grillen elkészíteni, a többi a sütőben sült meg teljesen (esőben nem túl jól sült a saslik).

Édes-savanyú-csípős nyári saslik, ami nem kínai

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 2,2 kg csirkecomb (filézve; ez volt a bruttó súlya)
  • 2 cső kukorica (karikázva)
  • 2 kis darab cukkini (karikázva)
  • 3-4 db paprika (4-5 cm széles darabokra vágva)
  • 4-5 db paradicsom (nyolcadolva)
  • 5 db gomba (negyedelve)
  • 3-4 db vöröshagyma (nyolcadolva)
  • saslikpálcikák
  • 3 dl olaj
  • fél liter víz
  • ételízesítő
  • por pirospaprika
  • 1 kk citromsav
  • 1,5 dl görögdinnye turmixolva
  • bazsalikom, oregano, fokhagymagranulátum

Elkészítés:

A mellhúst és a zöldségeket egyforma méretre vágjuk, felhúzzuk a saslik pálcikára, meglocsoljuk a szósszal, lefedjük, hűvös helyen (hűtőben) tartjuk, majd a grillrácsra helyezzük és készre sütjük.

IMGP1394

 

IMGP1391

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bjorn És Kitti Ujhelyi says:

    Grillezve is isteni lehet


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!