Osztálytalálkozós barackos-joghurtos torta

Dedóvó házirobot kitalálta, hogy na akkor megmutatja a többieknek: ő igenis ügyes is tud lenni, és reklám – meg főpróba-próba gyanánt – készít egy tortát. Bevonva kulimásszal. Mandula alapú kulimásszal. Ha már Szilvike annyira ajánlotta a barackvirágot, akkor barackvirágos legyen a barackos torta.

Dedóvó szerepében: én

Többiek szerepében: a 15 éve végzett nyomdászok közössége

A főpróba-próba azt jelenti, hogy ugyebár most hétvégén osztálytalálkozni fogok, következő hét végén traktorhuzigáláson leszünk (igen, azon gondolkodom, hogy egy traktort fogok piktorkodni az akkori torta tetejére – húúúúh, nagy fejsze!), aztán meg Virágkarnevál (torta ismét), utána pedig Szentséges Atyaúristenem (=Ded, Danika névre nemkeresztelve; a felkért keresztszülők még reagálni sem hajlandóak lassan egy éve a felkérésre, de szándékosan!) első születésnapját fogjuk fennen ünnepelni. Arra pedig torta és torta és torta, na meg csoki és autó és lufi és… minden kell! 🙂

Nostehát, míg el nem felejtem, lejegyzem a torta hozzávalóit 🙂 Előre szólok: ez nagy (mondom NAGY) torta, kb. egy kisebb esküvőre is bőven elég lenne. Na és azért van benne vajkrém (is), mert eredetileg marcipánosnak indult, az alá pedig az kell – csak hát a pasik… egyszóval sikeresen megakadályozta apa a dolgot.

Barackos-joghurtos torta

A Banda. Igen, életlen, pincér fotózta.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A piskótákat megsütjük egy szögletes tepsiben 180 fokon, légkeveréssel. Annyi kiegészítéssel, hogy tojásonként 1 dkg olvasztott csokit keverünk a tésztába.

Először az egyik vajkrémet készítjük el: fél kg margarint/vajat kikeverünk kb. 10-15 dkg (por)cukorral, hozzáadunk 2-3 ek baracklekvárt, majd sötétebb barackszínűre színezzük pár cseppnyi ételfestékkel. (A málnapiros elég erős, vigyázni kell vele, mert könnyen sötét rózsaszínné válhat a krém!) A kész krémet habzsákból a lekvárral megkent piskótára kenjük, körbe.

Másodjára a belső krémeket készítjük el: a világos krémhez 250 ml habalapot kikeverünk 150 ml barackjoghurttal és 2 ek baracklekvárral, ezt habzsákba töltve szorosan a vajkrém mellé töltjük a piskótára. Nem fog ráférni az egész, de nem is baj.

Harmadik a középerős színű krém: 250 ml habalap+5 ek lekvár+1 csomag habfixálót összekeverünk, hozzáadunk kevés ételfestéket (málnapiros és sárga), ezt középre töltjük.

Most jön a csavar 🙂

Ha megvan az alsó adag krémezés, akkor egy csészébe kb. 5-6 dkg étcsokit olvasztunk olajjal és vízzel, amit ráfolyatunk a tortára.

Én így csináltam. Látszódott belül ez a minta is.

Olyan formára, amilyet szeretnénk, ugyanis erre még jönni fog egy jó adag krém, pont az, ami megmaradt, tehát azt a barackos-habos krémet rákenjük a csokis részre. (Meg fog látszani a tortán, amikor felvágjuk.)

Most rátesszük a másik piskótalapot is, és az oldalát kiegészítjük barackos-vajas krémmel, majd a tetejét is megkenjük, és az oldalát is lehúzzuk vele.

A torta tetejére olvasztott csoki került: 30 dkg csokit olajjal és pici vízzel megolvasztunk, ráfolyatjuk.

Az oldalára babapiskóta volt állítva, összekötve szalaggal.

Tudom, nem 15 gyertya van rajta – a pincérek nem voltak a helyzet magaslatán -, de ilyen volt készen.

Itt színesben – és hátulról.

Ha tetszett, kukkants be a facebook oldalamra,

ott sokkal több mindent megtudhatsz rólam/rólunk!

Van ám twitterem is, ITT! 🙂

Tovább a blogra »