Sajtos-fokhagymás lángospuffancs

A történet a következő: megkívántam a lángost. De nem csak úgy magában, hanem sajttal. És nem a tetején. Meg a citromos-fokhagymás uborkasalátát is. Mert nekem ilyen hülye ízlésem van 🙂 Nyár van – még -, dögmeleg, hűlni meg kell valahogy. Persze valójában késő este csináltuk meg Pannikámmal, mert akkor már elviselhető volt a hőmérséklet a konyhában, és akkorra kelt meg a tészta. Kivártam ugyanis a “hivatalos” idejét az élesztős tészta felfújódásának.

Az uborkasalátát érdemesebb hamarabb elkészíteni, betenni a hűtőbe, hogy lehűljön, hisz akkor a finom igazán, ha savanykás és hideg és fokhagymás egyszerre. 🙂

Ez a tipikus kerti partys összejövetelekre tökéletes, hisz csúszik hozzá a sör, a mojito, mindenféle finomság. 🙂

Sajtos-fokhagymás lángospuffancs

Hozzávalók:

Sütéshez:

Töltelékhez:

Salátához:

Mártogatóshoz:

Elkészítés:

  1. Egy sima, szimpla kelttésztát készítünk fokhagymásan, amit duplájára kelesztünk letakarva. Ha nem kelesztjük külön az élesztőt, úgy is sikerülni fog.
  2. Amikor duplájára kelt, egy-egy zölddió nagyságú golyókat veszünk ki, a belsejükbe sajtot teszünk és úgy gombóccá gyúrjuk, majd forró olajban kisütjük.
  3. Az uborkát lereszeljük, hozzáadjuk a fokhagymagerezdeket áttörve, ha kell, megsózzuk, és nyakon öntjük a citrom levével.
  4. A tejfölhöz hozzákeverjük a fokhagymát (lehet kaprot is hozzáadni nyugodtan, végülis mártogatóst csinálunk), sózzuk.

Tálalhatunk 🙂

Ha tetszett, kukkants be a facebook oldalamra,

ott sokkal több mindent megtudhatsz rólam/rólunk!

Van ám twitterem is, ITT! 🙂

Címkék:
Tovább a blogra »