Ez a kalács azért kapta a “reggeli” jelzőt, mert tipikusan este bekészítem – reggel szeletelhető típusú kalács. Én sárgabarack lekvárral szeretem enni, de hát mindenki mással szereti ugyebár. El tudom még képzelni mogyorós-csokis krémmel, mézzel, ribizlilekvárral, csak “simán” vajjal… sok a variáció lehetősége.
Fontos, hogy az időzítés miatt kenyérsütőben érdemes csinálni, hacsak nem akarunk korán reggel csak emiatt kikelni az ágyból.
Reggeli kalács
Hozzávalók:
- 3,5 dl tej
- csipet só
- 2 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 ek olvasztott vaj
- 60 dkg liszt
- fél csomag szárított élesztő
- 2 ek tejpor
Elkészítés:
- Az összes hozzávalót bepakoljuk a kenyérsütőbe, alulra a tejet, rá a sót, a vajat, majd a lisztet, és a tetejére a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejport és az élesztőt.
- Beprogramozzuk a kenyérsütőt, hogy a nekünk megfelelő időpontra süljön ki a kalács. Mi 6-kor kelünk, úgyhogy 5-re szoktam beállítani, hogy időre kisüljön és vágható, de még langyos legyen.
Vigyázat, gyorsan elfogy! 😉
Ha tetszett, kukkants be a facebook oldalamra, ott sokkal több mindent megtudhatsz rólam/rólunk! Van ám twitterem is, ITT! 🙂 |
isteni lehet