bopciblog

Reggeli kalács

Ez a kalács azért kapta a “reggeli” jelzőt, mert tipikusan este bekészítem – reggel szeletelhető típusú kalács. Én sárgabarack lekvárral szeretem enni, de hát mindenki mással szereti ugyebár. El tudom még képzelni mogyorós-csokis krémmel, mézzel, ribizlilekvárral, csak “simán” vajjal… sok a variáció lehetősége.

Fontos, hogy az időzítés miatt kenyérsütőben érdemes csinálni, hacsak nem akarunk korán reggel csak emiatt kikelni az ágyból.

Reggeli kalács

Hozzávalók:

  • 3,5 dl tej
  • csipet só
  • 2 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 ek olvasztott vaj
  • 60 dkg liszt
  • fél csomag szárított élesztő
  • 2 ek tejpor

Elkészítés:

  1. Az összes hozzávalót bepakoljuk a kenyérsütőbe, alulra a tejet, rá a sót, a vajat, majd a lisztet, és a tetejére a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejport és az élesztőt.
  2. Beprogramozzuk a kenyérsütőt, hogy a nekünk megfelelő időpontra süljön ki a kalács. Mi 6-kor kelünk, úgyhogy 5-re szoktam beállítani, hogy időre kisüljön és vágható, de még langyos legyen.

Vigyázat, gyorsan elfogy! 😉

IMGP1646

Ha tetszett, kukkants be a facebook oldalamra,

ott sokkal több mindent megtudhatsz rólam/rólunk!

Van ám twitterem is, ITT! 🙂

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!