bopciblog

Csirkés rakott

Rakott krumpli új fajta módon? Csirkével, kolbász és tojás nélkül? Paradicsommal? Újkrumpliból? Nálam ne lenne ilyen össze-visszaság? 🙂

Tehát adott egy csirkemell, amit fel kell használni, a zsáknyi krumplit és fél zsáknyi hagymát pedig jobb lenne koptatni. Igazából egy jó paprikás csirkéhez kevés, a krumplipüré hagymával túl egyszerű lenne, a csavaros krumplivágó otthon maradt, ennivalót pedig nem lenne rossz ötlet összedobni. Hűvös is az este, a sütőt is bekapcsolom… na jó, hát akkor mindent egybe!

 

Csirkés rakott

Hozzávalók:

  • 1 csirkemell (kb. 50 dkg filé)
  • kb. 1,2 kg krumpli vékony karikákra vágva
  • 2 jó nagy fej hagyma vékony karikákra vágva
  • 5 db paradicsom
  • 1 zacskó instant, bögrés póréhagyma leves por
  • 2 csipetnyi só
  • 1 nagy doboz (450 g) tejföl
  • 20 dkg sajt reszelve
  • kevés olaj

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  2. Egy nagy tepsit kikenünk olajjal. Erre tesszük a karikákra vágott krumpli felét, rá a hagymakarikákat, majd megsózzuk.
  3. A nagyon pici (kb. másfél centis) kockákra vágott csirkemell filét egyenletesen eloszlatjuk rajta, megszórjuk a levesporral, erre jön a másik fél adag krumpli, majd a simára kevert tejfölt rákanalazzuk, erre jön a reszelt sajt és a karikákra vágott paradicsom.
  4. Nem kell sem vizet, sem más folyadékot adni hozzá, sőt, letakarni sem kell, csak betesszük a sütőbe és másfél órán át sütjük légkeveréssel.
  5. Kicsit várunk, hogy könnyen lehessen szeletelni.

 

IMGP1933

 

Ha tetszett, kukkants be a facebook oldalamra,

ott sokkal több mindent megtudhatsz rólam/rólunk!

Van ám twitterem is, ITT! 🙂

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bjorn És Kitti Ujhelyi says:

    De jól kitaláltad ezt is


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!