Rakott krumpli új fajta módon? Csirkével, kolbász és tojás nélkül? Paradicsommal? Újkrumpliból? Nálam ne lenne ilyen össze-visszaság? 🙂
Tehát adott egy csirkemell, amit fel kell használni, a zsáknyi krumplit és fél zsáknyi hagymát pedig jobb lenne koptatni. Igazából egy jó paprikás csirkéhez kevés, a krumplipüré hagymával túl egyszerű lenne, a csavaros krumplivágó otthon maradt, ennivalót pedig nem lenne rossz ötlet összedobni. Hűvös is az este, a sütőt is bekapcsolom… na jó, hát akkor mindent egybe!
Csirkés rakott
Hozzávalók:
- 1 csirkemell (kb. 50 dkg filé)
- kb. 1,2 kg krumpli vékony karikákra vágva
- 2 jó nagy fej hagyma vékony karikákra vágva
- 5 db paradicsom
- 1 zacskó instant, bögrés póréhagyma leves por
- 2 csipetnyi só
- 1 nagy doboz (450 g) tejföl
- 20 dkg sajt reszelve
- kevés olaj
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
- Egy nagy tepsit kikenünk olajjal. Erre tesszük a karikákra vágott krumpli felét, rá a hagymakarikákat, majd megsózzuk.
- A nagyon pici (kb. másfél centis) kockákra vágott csirkemell filét egyenletesen eloszlatjuk rajta, megszórjuk a levesporral, erre jön a másik fél adag krumpli, majd a simára kevert tejfölt rákanalazzuk, erre jön a reszelt sajt és a karikákra vágott paradicsom.
- Nem kell sem vizet, sem más folyadékot adni hozzá, sőt, letakarni sem kell, csak betesszük a sütőbe és másfél órán át sütjük légkeveréssel.
- Kicsit várunk, hogy könnyen lehessen szeletelni.
Ha tetszett, kukkants be a facebook oldalamra, ott sokkal több mindent megtudhatsz rólam/rólunk! Van ám twitterem is, ITT! 🙂 |
De jól kitaláltad ezt is