Van egy nagyon kedves házaspár barátunk, akik kint élnek – jó messze innen, egy szigeten. Nemrég született meg a második babájuk, akinek a kibújásáig titok volt, hogy fiú vagy lány, mert nem tudták megállapítani. Így hát – mosolyogtunk is rajta – általánosságban fehér és sárga ruhácskák voltak a bevásárlólistán. 🙂 Végül kiderült, hogy egy csodaszép kicsi hercegnő lakott a pocakban, aki augusztus 3-án felmondta a bérleti szerződését és élőben, szemtől szembe szerette volna a szüleit és minket, ismerősöket megajándékozni pár elbűvölő mosollyal. (Khmm, sikerült is neki. 🙂 ) Kishercegnek ezáltal hercegnő tesója született. Én pedig ennek az örömteli hírnek a tudásakor elővettem a gépemet és nekiálltam tortát sütni.
Az alapanyagokat tekintve szilvaszezon közepén mondhatni tejfakasztó bulis. Mert igen, van benne alkohol. Nem túl sok, de van. Keverve-kavarva. 🙂
Sári baba tortája
Hozzávalók:
- 3 tojásos olajos piskóta
- 2,5 dl cukrászalap
- 1 kk szilvalekvár
- 1,5 dl szilva alapú cherry (szilvavelő és vodka az alapja, de cherrynek árulják)
- 1 ek porcukor
Elkészítés:
- A piskótát elkészítjük, megsütjük, kihűlés után 3 vékony lapra vágjuk fel.
- A cukrászalapot a cherryvel, a porcukorral és a szilvalekvárral összekeverjük, megtöltjük a lapokat és a tetejére-oldalára is ezt kenjük.
- Jól lehűtjük és úgy tálaljuk. Jó étvágyat!
- Utána azért ne üljünk volán mögé! 😉
Isten hozott ezen a szép világon,
drága Sári baba! 🙂
Ha tetszett, kukkants be a facebook oldalamra, ott sokkal több mindent megtudhatsz rólam/rólunk! Van ám twitterem is, ITT! 🙂 |
Szép a színe
micsoda színek 🙂