Tortának igazán nem mondható, viszont aki szereti a csokit csokival, na meg egy kevéske csokival, annak bátran ajánlom ezt a sütit. Tejszínes-tejcsokis-étcsokis, kívül-belül, de azt is mondhatnánk, hogy a csoki és a tejszín tobzódása nem túl édes variációban. 🙂
Csokis kényeztető a Virágkarneválra
Hozzávalók:
- 5 tojás
- 4 ek olaj
- 5 ek liszt
- 1 ek víz
- 1/2 csomag sütőpor
- 5 dkg olvasztott étcsokoládé
- 3 dl cukrászalap
- 1 dl tejszín
- 8 dkg olvasztott tejcsoki
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 púpozott evőkanál keserű kakaópor
- 10 dkg étcsoki
- 2 dkg tejcsoki
- 3 ek olaj
- 1 ek víz
- díszítéshez porcukor
Elkészítés:
- Az első kupac hozzávalóból piskótát keverünk, kikent formában/tepsiben, 180 fokos légkeveréses sütőben tűpróbáig sütjük. Kivesszük, hűlni hagyjuk, majd félbevágjuk.
- A cukrászalapból, tejszínből, olvasztott tejcsokiból, vaníliás cukorból és kakaóporból krémet készítünk, felét az alsó piskótalapra kenjük, hűtőbe tesszük.
- Az étcsokiból, tejcsokiból, olajból és vízből olvasztunk egy mázt, rácsorgatjuk a lehűtött krémre. Ezt újra lehűtjük, majd a krém másik felét rákenjük és a másik piskótával befedjük.
- Lehűtjük, porcukorral megszórjuk és felvágjuk.
Anyunak majd megmutatom a recit,imádni fogja.csoki mániás