bopciblog

Csoki csokival és még egy kis csokival – egy kis Virágkarnevál-melléki nasi

Tortának igazán nem mondható, viszont aki szereti a csokit csokival, na meg egy kevéske csokival, annak bátran ajánlom ezt a sütit. Tejszínes-tejcsokis-étcsokis, kívül-belül, de azt is mondhatnánk, hogy a csoki és a tejszín tobzódása nem túl édes variációban. 🙂

Csokis kényeztető a Virágkarneválra

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 4 ek olaj
  • 5 ek liszt
  • 1 ek víz
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 5 dkg olvasztott étcsokoládé
  • 3 dl cukrászalap
  • 1 dl tejszín
  • 8 dkg olvasztott tejcsoki
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 púpozott evőkanál keserű kakaópor
  • 10 dkg étcsoki
  • 2 dkg tejcsoki
  • 3 ek olaj
  • 1 ek víz
  • díszítéshez porcukor

Elkészítés:

  1. Az első kupac hozzávalóból piskótát keverünk, kikent formában/tepsiben, 180 fokos légkeveréses sütőben tűpróbáig sütjük. Kivesszük, hűlni hagyjuk, majd félbevágjuk.
  2. A cukrászalapból, tejszínből, olvasztott tejcsokiból, vaníliás cukorból és kakaóporból krémet készítünk, felét az alsó piskótalapra kenjük, hűtőbe tesszük.
  3. Az étcsokiból, tejcsokiból, olajból és vízből olvasztunk egy mázt, rácsorgatjuk a lehűtött krémre. Ezt újra lehűtjük, majd a krém másik felét rákenjük és a másik piskótával befedjük.
  4. Lehűtjük, porcukorral megszórjuk és felvágjuk.

IMGP1942

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bjorn És Kitti Ujhelyi says:

    Anyunak majd megmutatom a recit,imádni fogja.csoki mániás


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!