Eltelt idén is az augusztus 20-i ünnepség. Részünkről nagyjából a Farmer Expoval ki is merült a fenenagy ünnepségeskedés. Apa ugyanis először kitalálta, hogy keljünk korán, mert megyünk a Farmer Expora, és a kezdésre ott akart lenni. Nos, a korán kelésről Danibogyóm gondoskodott, a korán be nem érésről pedig apa. (Mint ahogy szokott.) Kitalálta ugyanis, hogy ő most aludni fog. Amikor már rég el kellett volna indulni. Ajjjj, ha vettem volna egy lottó 5-öst, tuti milliárdos lennék mostanra! Node a nézelődésről előzetesben elárulok pár dolgot. Eléggé össze-vissza volt számomra az elhelyezés, de nagy nehezen megtaláltuk a zöldségeket és egyáltalán ami egy gasztroblogger-kontárnak fontos, olyan dolgokkal. Volt ott vagy három féle mézes őstermelő, pékek, lekvárkészítők, húsfeldolgozók, egy rakat olyan cég, amiről nem is lehetett tudni, konkrétan mivel foglalkozik – főleg, hogy nem vagyok szakmabeli -, bank és egy telefontársaság, szivattyús cég, napelemes cég… szóval volt ott vagy két vállalkozás képviselőkkel. Mondjuk vagy három-négyszer ennyi céget nagyobb örömmel fogadtam volna 😉 De ezek alapján legalább tudom, mi van egy ilyen “szakmai” bulin.

A zöld kulimászos falatkák.
A Farmer Expon megkóstoltunk egy falatkát. A falatka egy zöld kulimásszal volt pöttyintve, ami… mondjuk úgy, határozottan finom volt. Ritkán, de előfordul, hogy valamit megveszek a “vásár”-okon. Ez pedig pont ilyen volt. A zöld kulimász pedig medvehagyma volt szendvicskrémnek elkészítve. Hűha, mondom, ez baromi finom, mennyibe kerül? (Utoljára a vargánya gomba porral jártam így, de az még mindig bontatlanul van a szekrényben, szintén egy vásárból.) Pénz oda, zacskó ide, és már gondolatban ettem is a kenyérlángost. Aztán pedig pár óra múlva elkészült, és úgy gondoltam, megmutatom. (Farmer Expos beszámoló később lesz.)
Nemzeti kenyérlángos
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 db nyers krumpli lereszelve
- nagy csipet só
- csipet cukor
- 3 dl víz
- fél dl olaj
- 175 g tejföl
- 2 kiskanál medvehagyma püré
- 1 db (vörös- vagy lila) hagyma vékony karikákra vágva
- 15 dkg füstölt szalonna apró kockákra vágva
- 2 db paradicsom
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
- Egy enyhén sós, krumplis kelt tésztát készítünk, letakarva fél óráig kelesztjük.
- A tepsit kikenjük olajjal, ebbe tesszük a tésztát, elősütjük. A sütőből kivéve megkenjük a tejfölbe kevert medvehagyma pürével, megszórjuk a hagymával, szalonnával, a paradicsommal és ráreszeljük a sajtot.
- Készre sütjük és tálaljuk.
imádjuk
tökipompos, nagyon fini 🙂