Tűzijátékra virslis-sajtos kifli

Hoppá-hoppá, itt az augusztushuszadika! Ha ti is úgy jártok, mint én, amikor a gyerkőcökkel végigjárjuk a környéket, és gyakorlatilag az ünnepi tömegben felsejlik egy-két ínycsiklandozó illatot eregető sátor, ahol nagyjából horribilis összegekért lehet hozzájutni egy-két darab nassolnivalóhoz (tehát akár egy buktát vagy croissant-t venni), az ember jánya óhatatlanul is elgondolkodik: ilyenben van a jó pénz: előre megsütik és eladják aranyáron. Az arany áron itt speciel nagyjából szó szerint értendő, feltéve, hogy nem vagyok egyedül azzal a gondolattal, hogy nem biztos, hogy ki tudok én adni egy darab sütiért 3-400 Ft-ot, egy pl. lekvárral töltött kifliért viszont nem vagyok hajlandó kiadni 500 Ft-ot. (Ez a kifli egyébként 160-180 g maximum.) Így muszáj volt kitalálnom, hogyan lehet megoldani ezt a dolgot. Azon kívül persze, hogy indulás előtt jól megtömjük a gyerekeket értelmes ennivalóval. Én most ezt a virslis-sajtos kiflit készítettem, de nem ám a klasszikus leveles tésztával készítve, hanem hűtött kelttésztával.

Virslis-sajtos kifli

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Egy sós kelt tésztát gyúrunk-dagasztunk, egy tálban nylonnal letakarva egy bő órát pihentetjük a hűtőben.
  2. Kerekre nyújtjuk, kb. 3 mm vastagon. 8 részre osztjuk, a külső szélére fektetünk egy-egy virslit, mellé, középre teszünk egy jó nagy csipet reszelt sajtot, feltekerjük, tojással megkenjük és megszórjuk, és 200 fokon megsütjük.

Igen, fehérborral szuper dolog otthon 😉

Címkék: , ,
Tovább a blogra »