Hoppá-hoppá, itt az augusztushuszadika! Ha ti is úgy jártok, mint én, amikor a gyerkőcökkel végigjárjuk a környéket, és gyakorlatilag az ünnepi tömegben felsejlik egy-két ínycsiklandozó illatot eregető sátor, ahol nagyjából horribilis összegekért lehet hozzájutni egy-két darab nassolnivalóhoz (tehát akár egy buktát vagy croissant-t venni), az ember jánya óhatatlanul is elgondolkodik: ilyenben van a jó pénz: előre megsütik és eladják aranyáron. Az arany áron itt speciel nagyjából szó szerint értendő, feltéve, hogy nem vagyok egyedül azzal a gondolattal, hogy nem biztos, hogy ki tudok én adni egy darab sütiért 3-400 Ft-ot, egy pl. lekvárral töltött kifliért viszont nem vagyok hajlandó kiadni 500 Ft-ot. (Ez a kifli egyébként 160-180 g maximum.) Így muszáj volt kitalálnom, hogyan lehet megoldani ezt a dolgot. Azon kívül persze, hogy indulás előtt jól megtömjük a gyerekeket értelmes ennivalóval. Én most ezt a virslis-sajtos kiflit készítettem, de nem ám a klasszikus leveles tésztával készítve, hanem hűtött kelttésztával.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Igen, fehérborral szuper dolog otthon 😉