bopciblog

Házassági évfordulós torta: Rumoscsokis szőlőbirtok rumpuncsos házikóval

Anyós és após kerek 40 éve vannak hivatalosan is együtt. Éljen-éljen, sokat még együtt! 🙂 Erre apával egy rumos-csokis tortát eszkábáltunk össze, ami eredetileg miniatűr, marcipánból készült szőlőfürtökkel lett volna tele, de rájöttünk, hogy mi nem tudunk kb. 1 mm-es golyókat készíteni, majd azokat marciánból készült levelekkel beburkolni és úgy beleszurkálni a tortába, így maradt a “könnyebb” megoldás, ami a fogpiszkálós-szalagos “szőlőtőke” volt. Nem túl kreatív, de ez van. Házi lett a torta 😀 És van benne vagy két dekányi hozzávaló, már megint. 🙂 Szóval ezt a tortát kifejezetten azoknak ajánlom, akik láthatóan házi tortát szeretnének készíteni, de finomat és csokist.

Rumoscsokis szőlőbirtok rumpuncsos házikóval

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 4 ek víz
  • 2 ek olaj
  • 10 ek kristálycukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 púpozott evőkanál 20-22%-os kakaópor
  • 1 kk rumaroma
  • 1 kk vaníliaaroma (tudom, cukor is van benne ilyen, de ezt is tettem bele a biztonság kedvéért)
  • 55 dkg vaj/cukrászmargarin
  • 30 dkg porcukor
  • 5 dl zsíros tej
  • 5 púpozott ek liszt
  • 3 púpozott ek kakaópor (ez is a jó erős)
  • 1 dl rum(aroma)
  • 3 tojás
  • 2 ek olvasztott vaj
  • 4 ek liszt
  • 5 ek cukor
  • 1 ek kakaópor
  • 3 dl cukrászalap
  • 1 kk puncsaroma
  • pár csepp málnapiros ételfesték
  • 1 kk rum(aroma)
  • 1 kk málnaszörp
  • kb. 40 dkg babapiskóta – készen kapható
  • díszítéshez színes szalagok, hurkapálca, fogpiszkáló

Elkészítés:

  1. Az első kupac hozzávalóból tortalapot készítünk. Miután kihűlt, félbevágjuk és megkenjük sárgabaracklekvárral.
  2. A krémet elkészítjük: a margarint és a porcukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport és a rumot. A lisztet és a tejet összefőzzük, jól lehűtjük és hozzáadjuk a kakaós krémet. A krém felével – ha jól meghűlt, amit hűtőbe száműzéssel érhetünk el a leggyorsabban – megkenjük a piskótát, összefordítjuk a másik felével, a tetejét is megkenjük, simítjuk és az oldalára ragasztjuk egy-egy mogyorónyi krémmel a babapiskótákat.
  3. A 3 tojásos kupac hozzávalóból készítünk egy újabb tortalapot, amit kisülés után hosszában kettévágunk. A cukrászalapos kupac hozzávalóból puncskrémet készítünk, megtöltjük vele – jó magas lesz így -, és hűtjük. Ha szinte jegesre hűlt, szeletelhető, mi egy házikót készítettünk belőle, amit a maradék csokis-rumos krémmel megkentünk.
  4. Gyakorlatilag kész a torta, a többi már csak díszítés kérdése.
Torta. Nem látszik igazán, de a szőlőbirtokocska egyik sarka van megjelenítve. Bocsánat a minőségért, csak telefonnal készítettem képet, hisz nem a fotózás volt  most a lényeg :)

Torta. Nem látszik igazán, de a szőlőbirtokocska egyik sarka van megjelenítve. Bocsánat a minőségért, csak telefonnal készítettem képet, hisz nem a fotózás volt most a lényeg 🙂

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bjorn És Kitti Ujhelyi says:

    Ow hát ez nagyon szuper lett


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!