Anyós és após kerek 40 éve vannak hivatalosan is együtt. Éljen-éljen, sokat még együtt! 🙂 Erre apával egy rumos-csokis tortát eszkábáltunk össze, ami eredetileg miniatűr, marcipánból készült szőlőfürtökkel lett volna tele, de rájöttünk, hogy mi nem tudunk kb. 1 mm-es golyókat készíteni, majd azokat marciánból készült levelekkel beburkolni és úgy beleszurkálni a tortába, így maradt a “könnyebb” megoldás, ami a fogpiszkálós-szalagos “szőlőtőke” volt. Nem túl kreatív, de ez van. Házi lett a torta 😀 És van benne vagy két dekányi hozzávaló, már megint. 🙂 Szóval ezt a tortát kifejezetten azoknak ajánlom, akik láthatóan házi tortát szeretnének készíteni, de finomat és csokist.
Rumoscsokis szőlőbirtok rumpuncsos házikóval
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 4 ek víz
- 2 ek olaj
- 10 ek kristálycukor
- 1 csomag sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 púpozott evőkanál 20-22%-os kakaópor
- 1 kk rumaroma
- 1 kk vaníliaaroma (tudom, cukor is van benne ilyen, de ezt is tettem bele a biztonság kedvéért)
- 55 dkg vaj/cukrászmargarin
- 30 dkg porcukor
- 5 dl zsíros tej
- 5 púpozott ek liszt
- 3 púpozott ek kakaópor (ez is a jó erős)
- 1 dl rum(aroma)
- 3 tojás
- 2 ek olvasztott vaj
- 4 ek liszt
- 5 ek cukor
- 1 ek kakaópor
- 3 dl cukrászalap
- 1 kk puncsaroma
- pár csepp málnapiros ételfesték
- 1 kk rum(aroma)
- 1 kk málnaszörp
- kb. 40 dkg babapiskóta – készen kapható
- díszítéshez színes szalagok, hurkapálca, fogpiszkáló
Elkészítés:
- Az első kupac hozzávalóból tortalapot készítünk. Miután kihűlt, félbevágjuk és megkenjük sárgabaracklekvárral.
- A krémet elkészítjük: a margarint és a porcukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport és a rumot. A lisztet és a tejet összefőzzük, jól lehűtjük és hozzáadjuk a kakaós krémet. A krém felével – ha jól meghűlt, amit hűtőbe száműzéssel érhetünk el a leggyorsabban – megkenjük a piskótát, összefordítjuk a másik felével, a tetejét is megkenjük, simítjuk és az oldalára ragasztjuk egy-egy mogyorónyi krémmel a babapiskótákat.
- A 3 tojásos kupac hozzávalóból készítünk egy újabb tortalapot, amit kisülés után hosszában kettévágunk. A cukrászalapos kupac hozzávalóból puncskrémet készítünk, megtöltjük vele – jó magas lesz így -, és hűtjük. Ha szinte jegesre hűlt, szeletelhető, mi egy házikót készítettünk belőle, amit a maradék csokis-rumos krémmel megkentünk.
- Gyakorlatilag kész a torta, a többi már csak díszítés kérdése.
Ow hát ez nagyon szuper lett