Házassági évfordulós torta: Rumoscsokis szőlőbirtok rumpuncsos házikóval

Anyós és após kerek 40 éve vannak hivatalosan is együtt. Éljen-éljen, sokat még együtt! 🙂 Erre apával egy rumos-csokis tortát eszkábáltunk össze, ami eredetileg miniatűr, marcipánból készült szőlőfürtökkel lett volna tele, de rájöttünk, hogy mi nem tudunk kb. 1 mm-es golyókat készíteni, majd azokat marciánból készült levelekkel beburkolni és úgy beleszurkálni a tortába, így maradt a “könnyebb” megoldás, ami a fogpiszkálós-szalagos “szőlőtőke” volt. Nem túl kreatív, de ez van. Házi lett a torta 😀 És van benne vagy két dekányi hozzávaló, már megint. 🙂 Szóval ezt a tortát kifejezetten azoknak ajánlom, akik láthatóan házi tortát szeretnének készíteni, de finomat és csokist.

Rumoscsokis szőlőbirtok rumpuncsos házikóval

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Az első kupac hozzávalóból tortalapot készítünk. Miután kihűlt, félbevágjuk és megkenjük sárgabaracklekvárral.
  2. A krémet elkészítjük: a margarint és a porcukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport és a rumot. A lisztet és a tejet összefőzzük, jól lehűtjük és hozzáadjuk a kakaós krémet. A krém felével – ha jól meghűlt, amit hűtőbe száműzéssel érhetünk el a leggyorsabban – megkenjük a piskótát, összefordítjuk a másik felével, a tetejét is megkenjük, simítjuk és az oldalára ragasztjuk egy-egy mogyorónyi krémmel a babapiskótákat.
  3. A 3 tojásos kupac hozzávalóból készítünk egy újabb tortalapot, amit kisülés után hosszában kettévágunk. A cukrászalapos kupac hozzávalóból puncskrémet készítünk, megtöltjük vele – jó magas lesz így -, és hűtjük. Ha szinte jegesre hűlt, szeletelhető, mi egy házikót készítettünk belőle, amit a maradék csokis-rumos krémmel megkentünk.
  4. Gyakorlatilag kész a torta, a többi már csak díszítés kérdése.

Torta. Nem látszik igazán, de a szőlőbirtokocska egyik sarka van megjelenítve. Bocsánat a minőségért, csak telefonnal készítettem képet, hisz nem a fotózás volt most a lényeg 🙂

Címkék:
Tovább a blogra »