Na nem, nem arra gondolok, hogy chilivel töltött virslit veszünk a boltban és azt megfőzzük, hanem egy “normál” virsli felturbózására. Pofonegyszerű dolog egyébként, pillanatok alatt készen van – kb. 10 perc az egész -, szóval ideális a gyors és könnyen elkészíthető pocaktömésre. Egy nagyon fontos hozzávalója egyébként van a gyorsasághoz: grill funkcióval kell rendelkeznie a sütőnknek. Nekem a gázsütőm nem alkalmas rá, csak a villany.
Boszorkányosan csípős virsli
Hozzávalók:
- 1 kg füstölt virsli
- kb. 20 dkg sajt vékony csíkokra vágva
- 4-5 ek darált csípős paprika
- fél fej vöröshagyma apró kockákra vágva
Elkészítés:
- A sütőt beindítjuk maximum hőmérsékletre melegedni.
- Egy tepsi aljára sütőpapírt teszünk, ráhelyezzük a virsliket egymás után, hosszában bevágva. Ennek a belsejébe teszünk egy-egy fél kiskanálnyi csípős darált paprikát, majd befedjük sajttal és megszórjuk az apró kockákra vágott vöröshagymával.
- A sütőbe tesszük, grillezzük kb. 10 percig 230 fokon, és tálaljuk.
Egyszerű és nagyszerű 🙂
Tesztelném, hogy mennyire csíp!
kipróbálom mindenképp