bopciblog

Rá nem érős húskészítés: Elfoglalt sült csirke

Mint már itt is olvashattátok, tegnap este egy kutyával bővült a családunk, egy kölyökkutyával, így újabb “gyerek” költözött hozzánk. Nekem pedig az amúgy sem sok időm még kevesebbre szűkült – főleg kajakészítés szempontjából. Apapocak viszont korgott, így muszáj volt egy hiperszuper-rá-nem-érős vacsorát összedobni. Lehetőleg úgy, hogy hús mellett csont is legyen a vacsorában (a kutyákra gondolva), úgyhogy megint a csirke került terítékre mint ehető dolog. Viszont mivel tényleg ott kellett lenni a megállás nélkül síró kutyus mellett, csak egy gyors fűszerezésre jutottam. Még jó, hogy a múltkor vettünk egy zacskónyit a csirke fűszersóból. Azt hiszem, az Aldiból ezt is. Mint a teát, amit ehhez is használtam. De mivel tényleg nem volt idő arra, hogy álljon a fűszeres pácban, így hát muszáj volt savasítani, meg azért vágytam egy kis pikáns ízre, ezért van benne ugyebár a tea.

Elfoglalt sült csirke

Hozzávalók:

  • 1 db egész csirke belsőségek nélkül (a mienk 1,8 kg volt)
  • 2-3 ek fűszersó
  • 2 dl citromlé
  • 3 dl tea (az a knitterspriccenfriccenkiccsen mix :D)

Elkészítés:

A csirkét a tepsibe tesszük, elöl-hátul, alul-felül befűszerezzük, melléöntjük a citromlevet és az ízesítés nélküli gyógynövényteát (nem fújol!) és 200 fokon, légkeveréssel kilónként 1 óráig sütjük, közben félidőnél megfordítjuk. Ennyi! 🙂

IMGP2221-1

Fűszersó és a gyógynövénytea

Fűszersó és a gyógynövénytea

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bjorn És Kitti Ujhelyi says:

    Nem lehet rossz 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!