Rá nem érős húskészítés: Elfoglalt sült csirke

Mint már itt is olvashattátok, tegnap este egy kutyával bővült a családunk, egy kölyökkutyával, így újabb “gyerek” költözött hozzánk. Nekem pedig az amúgy sem sok időm még kevesebbre szűkült – főleg kajakészítés szempontjából. Apapocak viszont korgott, így muszáj volt egy hiperszuper-rá-nem-érős vacsorát összedobni. Lehetőleg úgy, hogy hús mellett csont is legyen a vacsorában (a kutyákra gondolva), úgyhogy megint a csirke került terítékre mint ehető dolog. Viszont mivel tényleg ott kellett lenni a megállás nélkül síró kutyus mellett, csak egy gyors fűszerezésre jutottam. Még jó, hogy a múltkor vettünk egy zacskónyit a csirke fűszersóból. Azt hiszem, az Aldiból ezt is. Mint a teát, amit ehhez is használtam. De mivel tényleg nem volt idő arra, hogy álljon a fűszeres pácban, így hát muszáj volt savasítani, meg azért vágytam egy kis pikáns ízre, ezért van benne ugyebár a tea.

Elfoglalt sült csirke

Hozzávalók:

Elkészítés:

A csirkét a tepsibe tesszük, elöl-hátul, alul-felül befűszerezzük, melléöntjük a citromlevet és az ízesítés nélküli gyógynövényteát (nem fújol!) és 200 fokon, légkeveréssel kilónként 1 óráig sütjük, közben félidőnél megfordítjuk. Ennyi! 🙂

Fűszersó és a gyógynövénytea

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »