A töltött kiflik egy tipikus rém egyszerű, alap sütik. Mi kell hozzá? Egy jó, bevált recept a kifli tésztájához, és olyan töltelék, amilyet csak akarunk. Ennél semmivel sem nehezebb a dolog elkészítése. A pékek is ez alapján csinálják a kifliket – ott is van ugyebár mákos, lekváros, diós, túrós, stb. -, bár egy idő után nekem elég “semmilyen” lett a pékségek kínálata. Az, hogy pl. bryndzás kiflit találni, gyakorlatilag a lehetetlennel egyenlő. Vagy ne csak a vegyes gyümölcslekváros vagy barackos vagy szilvás legyen a kifli tölteléke?! Hát hol élek én? Persze kimehetnék New Yorkba, hogy ott lássak-kapjak, de ott meg nincs hozzá magyar tarka tőgyéből származó tej. Na meg már meghalt az, akihez mennék és felkutatnám az összes, Nagy alma-beli finomságokat áruló boltot/kávézót.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Elöl a csokis, hátul a sajtos-szalámis kifli a reggeli fényben.