A csokis keksz az csokis keksz. Nem más, mint csak csoki van benne, nem is folyékony állagban, nem is csak megszórva, hanem mint az amerikai kekszek, ez is olyasmi. Bár nem ettem még orig amcsi kekszet, de el tudom képzelni, hogy valami ehhez hasonló lehet az íze.
Nádcukrom nincs, csak nyírfacukrom a szekrényben, sőt, cukorsziruppal sem rendelkezem, most mogyoróvajat sem volt kedvem használni hozzá, így ilyen gonosz módon készítettem el:
Csokis keksz
Hozzávalók:
- 250 g puha vaj
- 120 g bio nyírfacukor
- fél kiskanál sütőpor
- csipetnyi só
- 450 g átszitált liszt
- fél rúd vanília kikapart belseje
- kb. egy harmadnyi citrom lereszelt héja
- 50 g 45%-os étcsokoládé jól lehűtve
- 1 tojás
Elkészítés:
- A vajat, a nyírfacukrot és a tojást jó habosra keverjük. Hozzáadjuk a sót, a vaníliát, a sütőport, a citromhéjat és a lisztet.
- Ha ez egybeállt egy masszává, hozzáadjuk a pici darabokra tördelt-vagdosott étcsokit. Én ezt egy kerámiakéssel szoktam csinálni, mert nem melegszik fel, ellentétben a fém pengéjű késekkel.
- Egy zacskóba tesszük henger formára dögönyözve, és egy jó órára a hűtőbe száműzzük.
- Felhasználás előtt vékony – kb. 4 mm-es – karikákra vágjuk és 200 fokon, hőlégkeveréssel 13 percig sütjük.
SzuPer reci