bopciblog

Amikor apa filmet néz: Gyors fahéjas csiga és Túrós-kakaós pávaszem

Apa kijelentette, hogy ő márpedig a Majmok bolygója c. film újabb epizódját nézi. Ehhez pedig nasi kell. Nem félreérteni: KELL. A fahéjas csiga alap volt, a túrós pávaszem pedig egy mélyhűtő-átnézés eredménye. Kivételesen mindkettőt megszórtam porcukorral, úgyhogy egy kicsit aranyosabban néz ki így, mint szokott.

Persze most is csak a telefon volt nálam, a nagy gép a helyén, jól eldugva a gyerekek elől, úgyhogy bocsi a kép minőségéért! Az ízük viszont határozottan finom – volt. 🙂

2014-09-13 20.00.59

Fahéjas csiga

Hozzávalók:

  • 1 csomag (500 g) fagyasztott leveles tészta
  • 2 ek vaníliaaroma
  • 1 ek őrölt fahéj
  • 2-3 ek porcukor
  • 1-2 ek tej

Elkészítés:

  1. A leveles tésztát kiolvasztjuk, a sütőt előmelegítjük 220 fokra.
  2. A kiolvadt tésztát vékonyra nyújtjuk, megkenjük a tejjel elkevert vaníliaaromával, majd megszórjuk fahéjjal és porcukorral, feltekerjük hengerbe, majd ujjnyi csíkokra vágjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 30 perc alatt megsütjük. Ha kész, még melegen megszórjuk porcukorral.

 

Túrós-kakaós pávaszem

 Hozzávalók:

  • 220 ml tej
  • 250 g vaj/margarin
  • 450 g liszt
  • fél csomag friss élesztő
  • 100 g kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 1 tojás
  • 250 g 0,1 %-os túró
  • 3 ek holland kakaópor
  • 3 ek porcukor
  • 150 ml tej
  • kb. 12 szem cseresznye
  • díszítéshez porcukor

Elkészítés:

  1. Az első kupac hozzávalóból sima kelt tésztát gyúrunk, amit mélyhűtőben pihentetünk legalább egy éjszakán keresztül. Másnap kivesszük, a normál hűtőrészben kiolvasztjuk.
  2. Lisztezett gyúródeszkán nagyon vékonyra nyújtjuk a tésztát – 2-3 mm -, elkenjük rajta a túrót (a 0,1 %-os krémes nagyon, szinte mascarpone az állaga, ezért jó ezt használni hozzá, mert könnyű vele dolgozni), megszórjuk kakaóporral és porcukorral. Meglocsoljuk kb. 4-5 ek tejjel.
  3. Elkezdjük feltekerni a két végén egyszerre, úgy, hogy a tészta közepén találkozzanak. Oldalról egy B betűt formáz. Ezt a furcsa dupla hengert szeleteljük fel 20 mm vastag szeletekre, amit a sütőpapírral kibélelt tepsire helyezünk.
  4. A két csiga formába nyomunk egy-egy fél szem cseresznyét, majd meglocsoljuk darabonként egy evőkanál tejjel.
  5. 180 fokos sütőben készre sütjük. Sütőből kivéve porcukorral megszórjuk.

2014-09-13 20.03.50

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bjorn És Kitti Ujhelyi says:

    De bevágnám most


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!