bopciblog

“Kolbászos szendvics, az a csípős izé”

Apa annyit mondott, hogy “azt a kolbászos szendvicset süthetnél megint”… tehát Dedóvó Házirobot (=anya, jelen esetben én) ebből egyértelműen kikövetkeztette, hogy mire vágyik apa. Naná! 😀

Tehát tollat ragadott csülköm helyett kézbe vettem a kenyérsütő tálját és kutymászoltam:

“Kolbászos szendvics, az a csípős izé”

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • csipet só
  • 1 csomag friss élesztő
  • 2 szál csípős száraz füstölt kolbász
  • két cső főtt kukorica
  • fél fej vöröshagyma
  • 1 ek csípős darált paprika
  • 3 ek ketchup
  • 20 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

  1. Az első kupac hozzávalóból kelt tésztát készítünk – 8-as program a kenyérsütő gépben -, vagy kézzel összegyúrjuk: megmelegítjük a lisztet, ebbe tesszük a kevés cukorral elkevert langyos tejben felfuttatott élesztőt, majd a többi hozzávalóval összekeverjük, és fél órát kelesztjük.
  2. Kinyújtjuk a tésztát centinyi vastagságra, megkenjük a darált paprikával, megszórjuk kis kockára vágott hagymával, karikákra vágott kolbásszal, a főtt kukoricát leszemezve rászórjuk, majd erre jön a ketchup és a sajt egyik fele.
  3. Feltekerjük, kétujjnyi szeleteket vágunk belőle és tepsibe tesszük, amit megszórunk a maradék sajttal. Meleg sütőben megsütjük. (Gáz: 6-os, villany: 170 fok) Akkor jó, ha megfordítva az alja is meg van sülve.

IMGP2601-1

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bjorn És Kitti Ujhelyi says:

    Alig várom anyu küldjön ki kolbászt

  2. Bjorn És Kitti Ujhelyi says:

    Ezt is meg csinálom egyszer 🙂

  3. Kreisch István says:

    Kész mesterszakács a kisasszony. 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!