Apa annyit mondott, hogy “azt a kolbászos szendvicset süthetnél megint”… tehát Dedóvó Házirobot (=anya, jelen esetben én) ebből egyértelműen kikövetkeztette, hogy mire vágyik apa. Naná! 😀
Tehát tollat ragadott csülköm helyett kézbe vettem a kenyérsütő tálját és kutymászoltam:
“Kolbászos szendvics, az a csípős izé”
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 dl tej
- 20 dkg margarin
- csipet só
- 1 csomag friss élesztő
- 2 szál csípős száraz füstölt kolbász
- két cső főtt kukorica
- fél fej vöröshagyma
- 1 ek csípős darált paprika
- 3 ek ketchup
- 20 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
- Az első kupac hozzávalóból kelt tésztát készítünk – 8-as program a kenyérsütő gépben -, vagy kézzel összegyúrjuk: megmelegítjük a lisztet, ebbe tesszük a kevés cukorral elkevert langyos tejben felfuttatott élesztőt, majd a többi hozzávalóval összekeverjük, és fél órát kelesztjük.
- Kinyújtjuk a tésztát centinyi vastagságra, megkenjük a darált paprikával, megszórjuk kis kockára vágott hagymával, karikákra vágott kolbásszal, a főtt kukoricát leszemezve rászórjuk, majd erre jön a ketchup és a sajt egyik fele.
- Feltekerjük, kétujjnyi szeleteket vágunk belőle és tepsibe tesszük, amit megszórunk a maradék sajttal. Meleg sütőben megsütjük. (Gáz: 6-os, villany: 170 fok) Akkor jó, ha megfordítva az alja is meg van sülve.
Alig várom anyu küldjön ki kolbászt
Ezt is meg csinálom egyszer 🙂
Ohh, köszönöm 🙂
Kész mesterszakács a kisasszony. 🙂