bopciblog

Gofri – mérlegelés nélkül

Előre szólok, Elfoglalt Dedóvó Házirobot módján van leírva az elkészítés!!!

IMG_20140926_181605

A mérlegbe ugyan adott másik elemet apa, ám azzal sem hajlandó működni, így maradt a Tescoban vett mérőedény és az evőkanál, hogy ki tudjam mérni a hozzávalókat. Előre is bocsi a méricskézés miatt! 🙁

Ja, és ez nem a hagyományos tészta, ezt akkor kell csinálni, ha még külön felverésre sincs időnk. Khmm, nálam ez elég gyakran előforduló dolog. Három gyerek mellett, akik egyszerre az éhesvagyok-szomjasvagyoook-pisilnikell-rajzolniakarooook-deelkapcsoltaatévééééét! és hasonló zengedezésekkel tarkítják mostanában a délutánokat/estéket, és közben felzeng Dedóvó Házirobot hangja, hogy Daniiiiiii! – ilyenkor egyértelmű, hogy az én csodálatos, ám egyetlen pasim kifele mászik az óvására eszközölt helyről -, szóval… szegény környékbeliek, mindig tudják, hogy “na hazaértek a zajosék”. 😀

Gofri – mérlegelés nélkül

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 2 bögre puha margarin
  • 8 púpozott evőkanál kristálycukor
  • 3 dl tej
  • 1 ek vaníliaaroma
  • 1 kk rum (aroma is lehet, de úgyis kisül az alkoholtartalma)
  • 1 kk sütőpor
  • fél citrom héja
  • 30 dkg liszt (a mércézőn rajta van oldalt, hogy meddig ér a liszt és a cukor,  ha X mennyiségűt akarunk használni, szóval elég jó kis edényke)
  • sütéshez olaj
  • tetejére pl. lekvár, de lehet puding is, sőt, van, amikor csak simán tejszínhabbal ennénk

Elkészítés:

  1. A tojást elkezdjük felverni a cukorral. Gyakorlatilag bedobjuk a tálas mixerbe és bekapcsoljuk. Ilyenkor 2 percre ott lehet hagyni, amíg a fürdőszobában felkapcsoljuk a villanyt, a picinek előszedjük az ennivalót, majd nadrágtartójánál fogva visszahúzzuk az etetőszékbe, miközben a másik kezünkkel a rántáson kavarunk egyet, ami majdnem odaégett a tűzhelyen.
  2. Fentebb vesszük a sebességet a mixeren. Közben a pici nyakába megpróbáljuk nyolcadjára is bekötni az előkét, amit ő nem egészen 2 másodperc leforgása alatt keresztül húzott a fején. Újra. A rántáson újra lehet kavarni egyet. 🙂
  3. Most két kiskanálnyi babaételt benyomunk a pici szájába. A mikróból kivesszük a kiolvasztott-megpuhított margarint és óvatosan hozzáadagoljuk a kemény, habos, piskóta-szerű anyagú tésztához. Ha ezzel megvagyunk, belelöttyintjük a vanília aromát, a tejet és a rumot, majd bemegyünk és a tévét visszakapcsoljuk a mesecsatornára, majd a távirányítót a zsebünkbe süllyesztjük. Újabb két kanál babaétel a közben vörösre sírt szemmel ordító baba szájába. Most mehet bele a citromhéj, amit frissen reszelünk – és lehetőleg úgy, hogy se a saját kezünket, se a piciét ne reszeljük bele. Ja, és ne keverjük össze a sajttal! 😉
  4. A liszttel elkeverjük gyorsan a sütőport és beleöntjük a tésztába, azaz a keverőtálba. Levesszük kicsire a keverési sebességet és két-három percig verjük.
  5. A gofrisütőt beizzítjuk, a baba száját folyamatosan tömjük.
  6. Ha felmelegedett a sütő, egy-egy kis merőkanálnyit beleöntünk az előtte olajjal kikent formába. Hogy szögletes vagy szív alakú a forma, jelen esetben mindegy. 🙂 A babának természetesen az első adag gofrit odaadjuk pici darabokra szaggatva, ne éhezzen addig se a pocakja. Na meg hogy engedje, amint mi a forró gofrisütővel és a hűtőből kalandos felfedezőtúra után előbányászott eperlekvárral megkenjük a kisült gofrikat.
  7. Tévé elől elrángatjuk a gyerkőcöket, tévét kikapcsoljuk és az előtte elkészített meleg kakaót a tányér mellé tesszük, a gyerekek kedvenc bögréibe.
  8. Fáradtan odadőlünk a gyerekek mellé az asztalhoz – aztán felpattanunk, amikor kiderül: elfelejtettük kikapcsolni a gofrisütőt.

Jó étvágyat! 🙂

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bjorn És Kitti Ujhelyi says:

    Tegnap gofrit ettünk,csak nem én sütöttem 🙂

  2. Bjorn És Kitti Ujhelyi says:

    Reggelente imádom 🙂

  3. Emese Spanderné Bujda says:

    Nagy kedvencem a gofri! 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!